Convocada una beca per crear una revista escolar digital

Tots els centres educatius públics de la comarca poden aspirar al premi

Societat

Els alumnes són els encarregats de dirigir i redactar el mitjà
Els alumnes són els encarregats de dirigir i redactar el mitjà

Junior Report, el diari dels joves lectors, i l'empresa de formació tecnològica Cloudalia Education atorgaran la primera edició de la Beca RED Cloudalia Educación - ASUS Pro Educación, una beca que ofereix l'oportunitat a un centre públic del Vallès Oriental de formar part gratuïtament durant un any del projecte Revista Escolar Digital (RED).

El premi finançarà el 100% del cost de la Revista Escolar Digital, valorada en 2.000 euros, que inclou una capçalera pròpia amb un domini personalitzat, una plantilla i un curs de Word-Press, la tutorització d'un equip de periodistes professionals i el manteniment tècnic durant tot el curs.

Un jurat format per impulsors i coordinadors del projecte, així com professionals de la comunicació i l'educació, triarà la millor proposta de diari escolar valorant el pla de treball, l'actualització regular del diari, si hi ha una participació transversal de tot l'alumnat, l'impacte del diari en l'entorn més proper, i les propostes complementàries i innovadores que hi inclogui el centre.

El projecte és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària i batxillerat. Cada setmana publica notícies, actualitat, entrevistes i articles amb els estudiants com a protagonistes.

Durant el curs 2018-2019 han estat vuit els centres catalans que han llançat les seves capçaleres digitals gestionades per estudiants. El termini de presentació de les propostes per participar-hi finalitza el 19 de juliol.

Edicions locals