Aprovat definitivament el projecte d'urbanització i parcel·lació de Can Xec

S'espera fer la licitació d'obres abans de l'agost i que les obres puguin començar a principis de 2020

Societat

Aprovat definitivament el projecte de reurbanització i reparcel·lació de Can Xec
Aprovat definitivament el projecte de reurbanització i reparcel·lació de Can Xec

Montornès del VallèsFerran Figueras

El projecte d'urbanització i parcel·lació de Can Xec ha estat aprovat definitivament. Des de l'Ajuntament esperen obrir el període de licitació d'obres abans del mes d'agost i així poder començar-les a principis de l'any 2020.

Després d'un període d'al·legacions diverses finalment s'ha arribat a l'aprovació del projecte amb una reducció del pressupost de quasi un 18% quedant en 2.472.623,02 euros.

Alguns dels canvis respecte als projectes anteriors tenen a veure amb l'extracció d'unes oliveres que no permetien la correcta urbanització dels carrers. Per tant, finalment, es va decidir extreure-les, ja que, segons fonts municipals, estaven gairebé mortes i d'aquesta manera poder reduir l'amplada dels carrers afectats fins a uns 10 metres.

Un cop aprovat el projecte definitiu cal començar la licitació de les obres que segons l'Ajuntament esperen poder fer abans del mes d'agost. Aquesta licitació tardarà aproximadament uns 4 mesos, per tant, l'obra no es començaria fins al primer trimestre del 2020 i, ja que és una obra plantejada amb una duració de 18 mesos que acabaria cap a l'any 2021.

Els treballs a realitzar a Can Xec estan dintre d'una Unitat d'Actuació per la qual s'estableix que els veïns i veïnes inclosos en aquesta actuació tenen l'obligació i el deure d'assumir els costos. Setanta parcel·les són les afectades en aquest projecte i les que hauran d'assumir els costos d'aquests treballs.

Des de l'Ajuntament expliquen que "ha sigut un procés molt llarg però els veïns estan contents perquè s'ha pogut reduir quasi un 18% les despeses del projecte". També expliquen que és un projecte que s'ha redactat des de l'Ajuntament i que també ha col·laborat per la reducció d'aquest pressupost amb l'aportació dels tècnics que ho han redactat.

Edicions locals