Els Mossos desallotgen un pis ocupat del barri Congost

Una activista de la PAH ha hagut de ser traslladada en ambulància a l'Hospital arran d'un atac d'ansietat

Societat

Desplegament policial per al desallotjament d'avui, dilluns, al barri Congost
Desplegament policial per al desallotjament d'avui, dilluns, al barri Congost | CUP Granollers

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí un pis ocupat per una família amb menors al barri Congost de Granollers. Des de primera hora del matí membres de la PAH han estat davant de l'immoble, però no han aconseguit aturar el desnonament de l'Aicha i els seus fills. De fet, la comitiva judicial ha havia intentat executar el desnonament dimecres, però la PAH ho va impedir.

En aquesta ocasió, una vintena d'agents dels Mossos ha actuat amb contundència per apartar la seixantena de membres de la PAH que els hi volien bloquejar el pas a l'habitatge del carrer Puiggraciós a través de la resistència passiva. Arran la tensió del moment, una activista de la PAH ha patit un atac d'ansietat i ha hagut de ser traslladada amb una ambulància del SEM a l'Hospital. Segons la PAH, la dona ha estat "arrossegada pels agents fora de l'operatiu policial, quan era evident que no estava en condicions d'aixecar-se".

La PAH reclama que es compleixi la llei 24/2015 i que es proveeixi d'un lloguer social la família amb una menor. "L'Ajuntament de Granollers i la Generalitat no compleixen amb la seva obligació de reallotjament. Serveis Socials ofereixen un dia d'alberg i 15 dies en pensió, molt lluny d'un habitatge adequat", considera la PAH.

L'entitat recorda que actualment l'ocupació s'ha convertit "en l'única alternativa" per a moltes famílies sense recursos. Alguns membres de la PAH s'han traslladat a l'Ajuntament per reclamar una solució per a la família desallotjada.

 

Edicions locals