La molletana Núria Espinosa treu la millor nota de selectivitat del Vallès Oriental

L'alumna de l'Escola Sant Gervasi ha obtingut un 9,6 i entrarà a fer Medicina a Bellvitge

Societat

La molletana Núria Espinosa treu la millor nota de selectivitat del Vallès Oriental
La molletana Núria Espinosa treu la millor nota de selectivitat del Vallès Oriental

Sergio Carrillo

Núria Espinosa, estudiant molletana de l'Escola Sant Gervasi, ha aconseguit la millor nota de selectivitat d'arreu de la comarca del Vallès Oriental. Amb un 9,6 ha tret només tres dècimes menys que la millor nota de tot Catalunya (9,9). Per tot plegat, la molletana es mostra "molt contenta", tot i que afegeix que la seva satisfacció personal no passava per treure la millor nota de la comarca: "Jo amb entrar a la carrera ja estava contenta. Però això és un a més a més, que també està molt bé".

Espinosa ja es presentava a les PAU amb una molt bona nota de batxillerat (9,95) i calculava que "amb un notable a selectivitat podria entrar a la carrera". El seu objectiu era fer Medicina al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona. "M'agrada molt l'ambient de Bellvitge, ja que els estudiants organitzen moltes coses", diu Espinosa, qui també destaca que "totes les pràctiques es fan a l'Hospital de Bellvitge, que està al costat, i les de pediatria es fan a Sant Joan de Déu, que és un hospital que m'agrada molt".

Per tot plegat, passat l'estiu arrencarà el grau de Medicina, pel qual ha apostat pel seu tarannà: "Sempre m'ha agradat ajudar la gent i sóc una persona bastant afable". I ho farà per especialitzar-se en neurologia, pediatria, urgències o ambulàncies, les opcions que més l'atrauen. D'altra banda, també destaca que "fins al final estava dubtant amb fer Biologia ambiental".

Quant al seu expedient de les Proves d'Accés a la Universitat, la molletana destaca els 10 en matemàtiques, història i anglès, com a les millors notes. I com a les notes més baixes –tot i ser igualment molt altes– destaca castellà i biologia. La nota de la primera assignatura no se l'esperava: "Em va sorprendre molt castellà, jo pensava que m'havia anat bé, però he tret un 8,5". I l'esgotament a l'hora de fer l'altra prova va ser clau per aconseguir un millor resultat: "Biologia és el que millor se'm dóna, però l'examen era a les 14 h, estàvem tots súper cansats i no ens ha anat tan bé com esperàvem. He tret un 9, que tampoc està malament".

Per últim, Espinosa també té paraules cap a l'escola on ha estudiat tota la vida, l'Escola Sant Gervasi de Mollet: "Porto des dels 3 anys i m'ha fet molta pena marxar, perquè és com una família. M'agrada molt també els valors que ens han transmès".

Edicions locals