Nova actuació per desallotjar pisos ocupats a Montornès

L'Ajuntament decreta la inhabitabilitat de dos habitatges al carrer de la Llibertat, un d'ells amb una plantació de marihuana

Societat

Nova actuació per desallotjar pisos ocupats a Montornès
Nova actuació per desallotjar pisos ocupats a Montornès | FOTO: Ajuntament de Montornès

Montornès del Vallès

Aquest dimarts, Mossos d'Esquadra i Policia Local han fet una nova acció per desallotjar pisos ocupats a Montornès. En aquesta ocasió, l'Ajuntament ha decretat la inhabitabilitat de dos habitatges al carrer Llibertat, un mecanisme que permet desallotjar pisos ocupats pel perill potencial d'incendi per connexions irregulars.

En l'operació d'aquest dimarts s'han evacuat 10 habitatges i dos locals d'una escala del carrer de la Llibertat, a Montornès Nord, pel perill potencial d'incendi per connexions irregulars a les xarxes de subministraments de diversos immobles.

Les comprovacions tècniques de l'operatiu, coordinat pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local, han confirmat una situació de "risc objectiu per a la seguretat de les persones a causa de connexions irregulars a les xarxes de subministraments de dos habitatges", apunten fonts municipals. Un perill agreujat per la localització en un dels pisos d'instal·lacions elèctriques de gran potència en condicions precàries destinades al cultiu de marihuana, creant un entorn insalubre. En aquest immoble s'han intervingut més d'un centenar de plantes cultivades il·legalment.

L'Ajuntament ha organitzat un dispositiu d'atenció a les persones evacuades i ha establert els preparatius per poder aplicar el protocol d’assistència i atenció d’emergència social, en cas de ser necessari. Un cop els equips tècnics han finalitzat les inspeccions i han assegurat les instal·lacions elèctriques amb irregularitats, les persones propietàries i llogateres amb títol legítim han pogut retornar a casa seva.

El Consistori ha decretat la inhabitabilitat de dos habitatges i requerirà les entitats bancàries que en són propietàries perquè, de forma immediata, prenguin mesures per adequar-los a les condicions d’habitabilitat que fixa la llei. Entretant, de forma subsidiària, l'Ajuntament ha assumit l'assegurament i precintat dels immobles i repercutirà en els propietaris d'aquests pisos els costos ocasionats.

L'actuació, la tercera d'aquestes característiques que s'ha dut a terme a Montornès en els darrers mesos, després de les dutes a terme a l'entorn de l'església, forma part del Programa d'inspecció i conservació d'habitatges buits i ocupats aprovat pel Ple de l'Ajuntament al setembre de 2018.

Edicions locals