El KH-7 BM Granollers jugarà a Europa la temporada vinent

El club ha acceptat la proposta de la RFEBM per obtenir una plaça extra a la Challenge Cup

Esports

El primer equip femení del BMG jugarà a Europa per primera vegada
El primer equip femení del BMG jugarà a Europa per primera vegada | Xavier Solanas

L’equip femení sènior del Club Balonmano Granollers, el KH-7, jugarà per primera vegada a la seva història competició europea la temporada vinent. Concretament disputarà la Challenge Cup, la quarta competició europea de clubs en importància.

El Balonmano Granollers ha acceptat recentment la proposta de la Real Federación Española de Balonmano per obtenir una plaça extra de participació en aquesta competició. Aquesta invitació al torneig li ha arribat a l’entitat granollerina perquè el KH-7 és l’equip a qui li corresponia “per drets esportius adquirits”, arran de la quarta posició històrica que van aconseguir les noies de Robert Cuesta a la Divisió d’Honor d’handbol.

Recompensa per un any històric

La temporada 2018-2019 ha estat la millor temporada de la història del primer equip femení del Balonmano Granollers. Mai havien quedat tant amunt a la màxima divisió Estatal, la lliga Guerreras Iberdrola. De fet, les blanc-i-blaves van estar a punt d’obtenir l’accés a Europa en l’última jornada de la competició domèstica. Elles van fer la feina i van guanyar el seu partit, però el seu competidor per l’última plaça europea, el Mecalia Atlético Guardés, havia de perdre i no ho va fer.

Ara, la recompensa ha arribat al conjunt granollerí amb aquesta plaça europea extra que la directiva del BMG ha acceptat.

El BMG serà el primer club de l'Estat amb un equip masculí un altre femení que competeixen a Europa

El fet que el KH-7 jugui a Europa la temporada que ve, suposa que el Club Balonmano Granollers es converteixi en el primer club en l’àmbit estatal que disputa competició europea tant en categoria masculina com en femenina.
Això, segons asseguren des del club, “és fruit de l’impuls de l’esport femení que està demostrant l’entitat, i que tindrà el seu màxim exponent amb el Campionat Mundial d'Handbol Femení del 2021”. 

Edicions locals