Nova plataforma per agilitzar els tràmits entre instal·ladors i Estabanell

En el marc del conveni entre la companyia elèctrica i el gremi per a la promoció de plaques solars

Economia

El TAG va acollir la prersentació per conèixer la plataforma, dijous
El TAG va acollir la prersentació per conèixer la plataforma, dijous

Estabanell Energia i el Gremi d'Instal·ladors del Vallès Oriental han posat en funcionament una plataforma online que ha de permetre simplificar i agilitzar les gestions administratives que els instal·ladors han de fer amb les empreses elèctriques, com ara la contractació del subministrament d’electricitat, la tramitació de butlletins elèctrics (CIE) o el canvi de comercialitzadora, tràmits que en última instància també afecten positivament sobre els usuaris finals, ja que s’escurçaran els tràmits.

Dijous la plataforma es presentava als agremiats en un acte al TAG, en què es feia una demostració de l'eina telemàtica, així com es detallaven les novetats del darrer Decret estatal 244/2019, que afavoreix la implantació de l'energia solar per a l'autoconsum. El president del Gremi d'Instal·ladors, Cristóbal del Caño, recordava que la plataforma permetrà solucionar traves amb les companyies subministradores, així com és "una eina per potenciar les empreses instal·ladores agremiades", destacava.

Aquest servei telemàtic és la primera acció fruit d'un conveni de col·laboració signat pel Gremi –amb 400 associats– i Estabanell Energia –amb 5.000 clients– a principis de juny per a la promoció conjunta d'instal·lacions de plaques solars per a l'autoconsum a llars i empreses.

El responsable de Grans Comptes d'Estabanell Energia, Ricard Pedrola, assegurava que "l'energia solar té un gran potencial de creixement".

Energia 100% renovable a Aluminera

Estabanell Energia ha signat contractes de comercialització d’energia elèctrica 100% renovable amb les empreses Aluminera Extrusión SA, dedicada a l’extrusió d’alumini, membre de Pimec i ubicada des de fa poc menys d’un any al polígon Coll de la Manya de Granollers, i amb el Gimnàs Espai Wellness, instal·lació esportiva de referència a Granollers situada al passeig Conca del Besòs.

Els contractes, per un consum d'1,6 GWH/any (Aluminera) i 0,6 GWH/any (Espai Wellness), tindran una vigència de 2 anys.

Fonts d'Estabanell han explicat que són cada cop més les empreses i institucions que valoren de manera decisiva l’origen de l’energia que consumeixen. En el cas d’Aluminera Extrusión, la conscienciació de l’empresa per criteris de sostenibilitat ha coincidit amb els requeriments dels seus principals clients del nord d’Europa –Suècia, Alemanya i Holanda–, que valoren l’estratègia del seu proveïdor d’alumini extrusionat per abastir el seu centre de producció de Granollers amb energia d’origen 100% renovable.

Edicions locals