Carme Ruscalleda presidirà el 1r Concurs de cuina del tomàquet

El 20 i 21 de juliol se celebrarà la 10a Fira del tomàquet de varietats locals a Santa Eulàlia de Ronçana

Societat, Economia

Carme Ruscalleda presidirà el 1r Concurs de cuina del tomàquet
Carme Ruscalleda presidirà el 1r Concurs de cuina del tomàquet

Els propers 20 i 21 de juliol se celebrarà a Santa Eulàlia de Ronçana la 10a edició de la Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental. Durant el mes d’abril es van plantar a les finques agràries i als horts particulars de la comarca més de 40.000 planters de varietats locals de tomàquets. Ara comencen a aparèixer els primers tomàquets i a partir de la segona quinzena es podrà gaudir d'aquestes varietats a la Fira del Tomàquet.

A la fira s'hi podran fer degustacions de 5 varietats, visites a l’hort de l’Espelt, tallers que ajudaran a millorar el cultiu, a conèixer com es pot produir respectant el medi ambient. També hi haurà un showcooking i degustacions de receptes elaborades amb les varietats recuperades de tomàquets del Vallès.

Per celebrar aquesta edició tindrem també el primer Concurs de cuina dels tomàquets de varietats locals que estarà presidit per Carme Ruscalleda, es podrà comprar la samarreta commemorativa de la fira, dissenyada pel guanyador del concurs realitzat a l’IES La Vall del Tenes.

Com ja es fa des del 2017 es recolliran els tomàquets de varietats locals que portin els productors o tothom que tinguin un hort i vulgui participar enel 3r Concurs del millor tomàquet de l’any organitzat per CuinaVO.

Edicions locals