Desestimada la demanda interposada a l'Ajuntament de Montornès per part de CCOO

El jutjat del social 1 de Granollers ha legitimat el procés negociador entre el consistori i els representats d'UGT i CCOO

Política

Desestimada la demanda interposada a l'Ajuntament de Montornès per part de CCOO
Desestimada la demanda interposada a l'Ajuntament de Montornès per part de CCOO | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

El jutjat del social número 1 de Granollers ha desestimat la demanda de tutela de drets fonamentals interposada per Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO) contra l'Ajuntament de Montornès, dos representants de la UGT i dos més del propi sindicat CCOO.
 

En la denuncia la part demandant sol·licitava la declaració de lesió de la llibertat sindical i el reconeixement del dret de CCOO a participar en la negociació de les condicions de treball del personal de l'Ajuntament. Es demanava la declaració de nul·litat del preacord signat entre l'Ajuntament, dos representants de la secció sindical d'UGT i dos delegats de personal del propi sindicat CCOO, així com del referèndum, celebrat el 19 d'octubre de 2018 i en què el personal laboral i funcionari va validar el preacord.

La sentència dictamina que els actes que es van dur a terme per a la negociació són legítims. El jutjat apunta que es va tancar un acord amb la participació també de representants del propi sindicat demandant, sense prejudici que s'hagués fet la selecció d'altres membres d'aquest sindicat amb la finalitat de portar a bon terme les negociacions.

El jutjat del social número 1 de Granollers afegeix que la Mesa General de negociació dels empleats públics va ser formalment convocada de manera legítima, després d'assolir un preacord també de manera legítima.

La sentència judicial posa de manifest que s'aprecia entre els representants legítims dels sindicats majoritaris i l'administració una voluntat real negociadora, requisit indispensable en una negociació col·lectiva i d'obligat compliment. Finalment, s'afegeix que en cap moment s'ha menyscabat l'actuació negociadora del sindicat demandant perquè, en definitiva, va ser part signant de l'acord.

Edicions locals