Dos montornesencs del Club d'Escacs participaran en els European Youth Chess Campionship

Gerard Jurcà i Àlex Villa, aquest recentment campió d'Espanya en categoria sots 9 viatjaran a Bratislava on es disputen els europeus d'escacs de l'1 a l'11 d'agost

Societat

Dos montornesencs del Club d'Escacs participaran en els European Youth Chess Campionship
Dos montornesencs del Club d'Escacs participaran en els European Youth Chess Campionship | Club d'Escacs de Montornès

Ferran Figueras

El Club d'Escacs Montornès està d'enhorabona, fa poc un dels seus membres Àlex Villa, es va proclamar campió d'Espanya en categoria sots 9 i amb altres dos particiapnts havia obtingut el tercer lloc també en categories sots 8 i sots 7. Ara recentment s'ha confirmat la participació del mateix Villa acompanyat de Gerard Jurcà que va quedar tercer en sots 8, als campionats europeus d'escacs que se celebraran a Bratislava de l'1 a l'11 d'agost.

Els Campionats d'Espanya de joves s'estan celebrant actualment a la ciutat de Salobreña a Granada i el Club d'Escacs de Montornès s'ha emportat força èxits d'allà. A més dels joves nomenats també ha quedat tercer en categoria sots 7 Jordi Linares, alhora Marc Jurcà i Màxim Anguera de la categoria sots 10 han realitzat una notable actuació segons expliquen des del club i encara esperen els resultats de tres jugadors més en les categories sots 14 i sots 16, els jugadors Aitor Funes, Arnau Salvans i Hong Wei Zheng.

Des del Club d'Escacs de Montornès valoren els èxits fins ara obtinguts com espectaculars, "perquè portem tres anys participant als campionats d'Espanya i dels 35 infants que tenim a l'escola 8 hi estan participant actualment" afirmen.

Alhora també estan molt contents per la presència de dos dels seus membres als campionats europeus, ja que "és el màxim a nivell d'edats, tenir dues places que no són garantides, te les has de guanyar, és una passada".

Àlex Villa repeteix participació en els europeus, ja va anar als de l'any anterior celebrats a Riga (Letònia) participant en la categoria sub 8, enguany serà dels de primer any de la categoria sots 10.Un club d'èxits


Roberto Villa president del club explica que fa 4 anys es va refundar l'escola i des de llavors el club "hi ha hagut una millora important", afegeix. Són en total tres entrenadors, contant a Villa, que dediquen "el major temps possible perquè els infants a part de gaudir tinguin la porta oberta a participar en campionats de Catalunya i d'Espanya".

En el Campionat de Catalunya per equips que es va celebrar la tardor de l'any passat van ser el club de Catalunya amb més equips, un total de 5  amb 4 jugadors per equip i per enguany planegen portar-ne un de més.

Durant l'any fan classes de dilluns a divendres amb tres nivells; iniciació, intermedi i superior, i els divendres tenen la presència d'un mestre d'escacs que dedica tres hores d'entrenament per diferents torns.


Escacs a les escoles


Villa explica que els millors jugadors d'escacs actualment es troben a països com Rússia, Ucraïna, Uzbekistan o Azerbaidjan, on  "tenen els escacs inculcats a l'escola, s'entrenen hores i hores, tant en hores lectives com en clubs", explica.

De fet pel que fa a aquest model, Villa ha fet una prova pilot a l'escola Can Parera i de moment destaca que "l'èxit ha estat brutal perquè s'han inscrit 35 infants". S'espera que pel pròxim any facin escacs durant l'hora del menjador i a poc a poc poder integrar-ho a nivell lectiu, com altres escoles de Catalunya que, explica, ja ho fan.

Edicions locals