Pimec planteja la desplastificació de la indústria

'Cal reaccionar en l'àmbit empresarial per combatre els efectes del canvi climàtic'

Societat

La patronal Pimec planteja la desplastificació de la indústria
La patronal Pimec planteja la desplastificació de la indústria

La patronal catalana de la petita i mitjana indústria Pimec també va alertar la setmana passada, en el marc del fòrum sobre la desplastificació de la indústria, de l’excés de residus de plàstic que encara es generen en l’àmbit de la producció industrial.

La patronal recorda que la majoria de les 50.000 empreses del sector de la transformació del plàstic de la UE són pimes i avisa les companyies que el 2030 tots els envasos de plàstic introduïts al mercat europeu hauran de ser reutilitzables o reciclables. Així mateix, a partir de 2021 no es podran comercialitzar bastonets, coberts, plats, palletes, remenadors de begudes, recipients per aliments i begudes de poliestirè expandit, i a partir de 2025 les ampolles de PET hauran de tenir almenys un 25% de plàstic reciclat.

El president de Pimec, Josep González, alertava que Europa genera cada any 25,8 milions de tones de residus de plàstic i que només en recicla un 30%, i destacava que el 85% de la brossa marina és residu de plàstic, un 50% del qual és plàstics d'un sol ús. “Cal reaccionar en l’àmbit empresarial per millorar el medi ambient i combatre les conseqüències del canvi climàtic”, indicava.

En la mateixa sessió, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, assegurava que “cal reforçar la sensibilització perquè la ciutadania s’impliqui en la gestió dels residus”, i explicava les mesures que impulsa el govern per reduir els plàstics d’un sol ús a l’administració pública i a la societat en general. “No criminalitzem el plàstic, només volem eliminar-ne l’abús i buscar noves oportunitats de negoci innovant i fomentant l’ecodisseny”, concloïa.

Per la seva banda, Carlos León, membre de la comissió de sostenibilitat de Pimec, alertava que “cada minut consumim al món un milió d’ampolles de plàstic i 10 milions de bosses, unes xifres insostenibles pel medi natural”.

Edicions locals