Uns 150 activistes entren a una granja de Vilamajor per denunciar les condicions dels animals

S'han viscut moments de tensió amb els amos de la instal·lació i ha estat necessària la presència dels Mossos

Societat

Alguns dels activistes a la granja de Sant Antoni de Vilamajr
Alguns dels activistes a la granja de Sant Antoni de Vilamajr | ACN

Sant Antoni de Vilamajor

Uns 150 activistes han entrat diumenge per sorpresa a una granja de Sant Antoni de Vilamajor per denunciar les condicions en que viuen els animals que es fan servir per a la indústria làctica i càrnia. Els activistes han arribat caminant i després de portar uns minuts a dins de la granja han aparegut els amos de la granja i s'han viscut alguns moments de tensió.

Finalment, els activistes s'han centrat en els vedells que hi havia a l'exterior i els han donat aigua. Un dels participants, Massin, ha denunciat les "condicions horribles" en que viuen les vaques i els vedells, "sense aigua" i "separats". Finalment, la presència dels Mossos ha facilitat que els activistes marxessin. Sota el nom Meat the victims, els activistes de l'organització Action for liberation han volgut denunciar l'ús que es fa dels animals per al gaudi dels humans. Massin ha assegurat que quan els grangers han detectat la seva presència "han estat a punt de les agressions físiques" i ha afegit que els han llençat excrements i els han insultat per evitar que gravessin i fer que marxessin.

Entre d'altres, l'activista ha apuntat que els vedells són separats de les mares "amb un dia de vida" per tal de poder munyir-les i extreure llet per al consum humà. A més, ha afegit que molts d'ells "acabaran a l'escorxador" per obtenir carn per al consum humà. "És innecessari que es matin animals, no és necessari per menjar sa i deliciós", ha apuntat.

Fins al lloc s'ha desplaçat una persona d'una granja propera i ha volgut parlar amb els activistes, assegurant-los que tot el que es feia estava sota la normativa actual i afirmant que s'intenta donar les millors condicions de vida als animals.

Finalment, i després que es personés primer la policia local, ha arribat una patrulla dels Mossos d'Esquadra que ha mediat entre les dues parts i els activistes han abandonat el lloc.

Edicions locals