Freddie Mercury reviurà a l'avinguda del Parc de Granollers

Momo és considerada la millor banda tribut a Queen de l'Estat

Cultura

Freddie Mercury reviurà a l'avinguda del Parc de Granollers
Freddie Mercury reviurà a l'avinguda del Parc de Granollers

La pel·lícula Bohemian Rhapsody ha rellançat mundialment l’interès per Queen, la icònica banda de rock que liderava el carismàtic Freddie Mercury. La festa major granollerina s’apunta oportunament a aquest revival nostàlgic i presenta en directe Momo, el grup tribut del quartet britànic, el dissabte a la nit (1 h) a l'avinguda del Parc.

Creats a Madrid el 2006, Momo no és un pàl·lid reflex de l’original. A diferència de les bandes clòniques, ells no tracten d’imitar la imatge de Queen. És a dir, res de malles, ni bigotis, ni perruques. Es basen en la música, tractant de captar l'essència de les cançons, la seva força i els seus matisos.

Momo és un homenatge que neix des del cor i amb un profund coneixement del llegat musical que versiona. Això fa que hagi estat l'única banda de parla hispana triada per tocar a la 24a Convenció de Fans de Queen celebrada a Anglaterra.

Naturalment, el principal actiu de Momo és la veu del seu cantant, José Luis Momo Cortés, que reprodueix els molts registres de Mercury.

La seva qualitat ha estat elogiada, fins i tot, pel mateix Brian May, guitarrista de Queen, que el va escollir personalment per protagonitzar la versió espanyola del musical We will rock you.

Cortés es va sentir atret per Queen des de petit, encara que va ser després de la mort de Mercury, el 1991, quan va desenvolupar el que defineix com una "obsessió compulsiva".

La nit de dissabte promet ser una trobada de públic intergeneracional, captivada pel fantasma d’una banda amb un so únic i molt reconeixible i amb un repertori farcit de veritables cançons-himne. I és que com cantava Mercury, the show must go on.

Edicions locals