El Circuit tornarà a acollir el Gran Premi de Formula 1 l'any que ve

El 2020 es disputarà al traçat vallesà la 30a edició consecutiva del Gran Premi d'Espanya

Esports

El Circuit tornarà a acollir el Gran Premi de Formula 1 l'any que ve
El Circuit tornarà a acollir el Gran Premi de Formula 1 l'any que ve

El Circuit de Barcelona-Catalunya, format per la Generalitat de Catalunya, el RACC i l’Ajuntament de Montmeló, ha revelat finalment la incògnita i ha confirmat la pròrroga, un any més, del contracte amb la Formula 1. D'aquesta manera el traçat català acollirà l'any que ve la 30a edició consecutiva el Gran Premi d’Espanya del Campionat del Món FIA de Formula 1.

Amb la pròrroga del contracte actual, que expira aquest 2019, el Circuit de Barcelona-Catalunya confirma la celebració del Gran Premi de Formula 1 la temporada que ve, que serà la 30a edició consecutiva del Gran Premi d’Espanya de Formula 1 en aquest traçat.
 
Actualment s’està elaborant un pla estratègic per al Circuit de Barcelona-Catalunya amb la voluntat de construir un projecte més ampli per a l'equipament i garantir-ne la viabilitat, en el marc del qual s’ha de definir el rol que tindrà la Formula 1 a llarg termini.
 
Chase Carey, president de Formula1, s'ha mostrat satisfet que el Gran Premi d’Espanya formi part un any més del calendari del Campionat del Món FIA de Formula 1, i ha indicat que refermar la prova a Montmeló forma part de "l'estratègia de mantenir les arrels europees de la Formula 1, alhora que expandim el campionat cap a nous territoris".

En aquest sentit, Carey també ha expressat la voluntat de continuar negociant "per trobar la manera de seguir ampliant aquesta beneficiosa relació".

Incentiu de l'activitat econòmica

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat que "Catalunya serà, per 30a vegada consecutiva, seu d'un Gran Premi de Formula 1". "Catalunya és un país amb una llarguíssima tradició en l'àmbit dels esports de motor, i per això ens satisfà haver-nos consolidat com una cita clàssica en el calendari per als aficionats de tot el món", ha indicat Torra.

El president també ha destacat que el Circuit és "un instrument per incentivar l'activitat econòmica del país en àmbits com el turisme, l'automoció o la indústria de l'entreteniment".

Les xifres del Gran Premi

Segons dades del mateix Circuit, la celebració del Gran Premi de Formula 1 genera 163 milions d’euros d’impacte econòmic. Amb 160.428 espectadors l’any 2019, la mitjana de despesa dels assistents supera els 1.000 euros per persona i la despesa que es fa a Barcelona i entorn és de 28,4 milions d’euros, entre allotjament, restauració, activitats d’oci, transport i altres sectors.
 
Pel que fa a la generació d’oportunitats durant l’any, l’impacte total sobre la producció de l’activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya supera els 291 milions d’euros; el total de llocs de treball potencialment generables per l’activitat, la inversió i les despeses dels espectadors és de 2.754; i l’impacte fiscal total supera lleument els 42 milions d’euros, segons un estudi del Tecnocampus.

Edicions locals