El grup Oques Grasses serà cap de cartell a l'avinguda del Parc

Dissabte l'escenari també acollirà el tribut a Queen de la banda Momo

Cultura

La banda d'Osona actuarà a l'avinguda del Parc
La banda d'Osona actuarà a l'avinguda del Parc

El segon cap de setmana de festa major, un dels espais més concorreguts és el de l'avinguda del Parc, on la comissió de festes instal·la l'escenari més gran per acollir alguns dels grups de l'escena catalana més coneguts i orquestres i bandes per fer ballar tota la concurrència.

Avui, dijous, a l'1 de la matinada, serà el torn dels osonencs Oques Grasses, que després d'una aturada d'uns tres anys tornen amb el seu quart disc, Fans del sol. Es tracta d'un treball més eclèctic i reposat, amb alguns temes de base electrònica, que ja ha girat per bona part del territori català. Les lletres mantenen la seva vocació poètica i desvergonyida, amb temes com Sta guai, Escopinya, Més Likes i Serem ocells, que han conquerit tota una generació.

Dijous, doncs, serà el moment de ballar a ritme de funk, reggae, hip-hop, dance i trap, amb les picades d'ullet habituals d'Oques Grasses a la música tradicional.

Divendres de rap

El segon concert de l'avinguda del Parc, divendres a la mateixa hora, tindrà com a protagonista el rap i els hip-hop, de la mà de Freenetiks, el col·lectiu nascut el 2016 que aplega tres campions de freestyle. Es tracta de Chuty Invert i Skone –amb tres títols estatals i dos campionats del món– i dj Hazhe, productor d'una reconeguda trajectòria i referent de la cultura hip-hop.
L'espectacle es fonamentarà en la improvisació, la participació del públic i el factor sorpresa, i culminarà amb una batalla a tres bandes.

El record a Freddie Mercury

Els espectacles a l'escenari de l'avinguda del Parc tindran el seu colofó final amb la banda Momo, un dels grups tribut de Queen més valorats de l'Estat, que enguany han desfilat per més festes majors que mai gràcies a la pel·lícula Bohemian Rhasody, que ha tornat a situar la banda liderada per Freddie Mercury en el rànquing de les més escoltades del moment.

Momo compta a la veu principal amb José Luis Cortés, que va ser triat per Brian May –el guitarra de Queen– per protagonitzar la versió espanyola del musical We will rock you.

Edicions locals