L'AEG prepara l'última edició de la Matagalls-Granollers

L'entitat considera que ha arribat el moment de plantejar-se el futur

Societat, Esports

Aquesta 30a edició serà la darrera
Aquesta 30a edició serà la darrera

Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, la Garriga, Granollers, Montseny, Sant Pere de Vilamajor, Tagamanent

Eduard Riera, president de l'AEG, explica que és moment de donar pas a nous projectes i tancar les edicions Matagalls - Granollers. I ho fa amb una xifra significativa com ho és la 30a edició. Aquesta festa d'aniversari també serà el moment de tancar l'etapa. L'organització anima a participar especialment en aquesta darrera sortida, que ha estat tot un clàssic excursionista a la comarca.

La caminada de diumenge 6 d'octubre serà l'última edició que l'Agrupació Excursionista de Granollers prepararà. Aquesta festa d'aniversari també ho serà de comiat. El model Matagalls - Granollers, tal com es tenia entès fins ara, s'acaba per donar lloc a, si és que es proposen en un futur, nous projectes.

Segons Eduard Riera, "darrerament l'oferta de caminades ha anat creixent, fet que ha provocat que la participació a la Matagalls-Granollers hagi baixat els últims anys". Per això, l'Agrupació Excursionista s'ha proposat "organitzar l'última edició en condicions abans no mori per si mateixa, i ho farem coincidir amb la 30a edició".

Les inscripcions per poder participar el 6 d'octubre es poden fer des del passat divendres fins dijous 3 d'octubre a la secretaria de l'AEG, o bé a la pàgina web de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC): https://inscripcions.feec.cat/. Pel que fa a l'import, el preu per a les persones que no siguin sòcies és de 27 euros (amb l'autocar inclòs) i per als socis 23 euros. A més, hi ha a disposició una assegurança opcional.
 
La sortida de l'excursió serà a l'estació d'autobusos de Granollers (av. del Parc) a les 05.45 h del matí. I la caminada començarà al Coll de Sant Marçal entre les 7 h i les 07.30 h del matí. L'arribada a la seu de l'Associació d'Excursionistes serà cap a les 19 h, 12 hores després de la sortida.

La versió completa, de 40 quilòmetres, surt del Coll de Sant Marçal, es dirigeix cap al cim del Matagalls, després passa per Collformic, Pla de la Calma, Roca Centella, Cànoves i finalment arriba al local de l'AEG, a Granollers.

L'organització també ofereix La Semi, un trajecte de 20 quilòmetres que va des de Collformic fins a Cànoves. En aquest cas, el preu per a poder participar és de 30 euros per als no socis i 26 per als que formen part de l'entitat.

De cara a les persones que participen en aquesta segona modalitat, cal tenir en compte que la sortida està prevista a les 7 h del matí i l'arribada a les 14 h.

A més, se sortejarà un vol en globus aerostàtic entre els participants de les dues marxes. El guanyador/a sortirà al web de l'AEG (https://www.aeg.cat/).

Edicions locals