Josep Maria Jové, elegit conseller nacional d'ERC

El diputat al Parlament va ser el conseller nacional que més vots va rebre, només per darrere de Joan Tardà

Política

Josep Maria Jové, al fons, amb Marta Vilalta i Pere Aragonès
Josep Maria Jové, al fons, amb Marta Vilalta i Pere Aragonès

El franquesí Josep Maria Jové, diputat al Parlament i ex-secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, va ser escollir diumenge conseller nacional d'ERC en la renovació de l'executiva per part de la militància. Dels 30 consellers i conselleres nacionals del partit, Jové va ser la persona que més suports va rebre (2.374), només per darrere de l'exdiputat Joan Tardà (3.460).

A més dels membres del consell nacional, ERC va renovar diumenge l'executiva nacional del partit. Oriol Junqueras va ser reelegit com a president de la formació després de rebre, com a únic candidat, un 88% de suport dels vots emesos, que va arribar al 57% de participació dels 9.087 militants amb dret a vot.

Dels altres càrrecs destacats de la candidatura, la secretària general, Marta Rovira; el coordinador nacional, Pere Aragonès; i la secretària general adjunta, Marta Vilalta, van obtenir entre el 83 i 86% de suports. El membre de l'executiva amb menys suport va ser Lluís Salvadó, amb un 71%, que serà el nou vicesecretari general de coordinació interna. El global de la candidatura va obtenir 4.693 vots a favor, el 90% dels vots emesos, i 499 en blanc.

Més vallesans a la direcció

A més de Jové, als òrgans de direcció d'ERC també hi haurà altres vallesans, com Marta Vilaret, regidora republicana a Mollet del Vallès, que serà vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva; Albert Biescas, president de la secció local d'ERC a Mollet, que serà conseller nacional; i Jordi Solé, exalcalde de Caldes de Montbui i eurodiputat, que serà secretari de Política Internacional d'ERC.

Edicions locals