L'artesania omple de gom a gom el nucli antic de Mollet

Gairebé un centenar de parades van protagonitzar la 36a edició de la Fira d'Artesans

Cultura

L'artesania omple de gom a gom el nucli antic de Mollet
L'artesania omple de gom a gom el nucli antic de Mollet | Víctor León

Els carrers del nucli antic de Mollet s'han omplert aquest cap de setmana de gom a gom amb veïns i ciutadans d'altres poblacions de l'entorn per gaudir un any més de la reconeguda Fira d'Artesans de Mollet, que enguany celebrava la seva 36a edició.

Concretament, la plaça de l'Artesania i els carrers Portugal, Can Pacià, Sol i Bartomeu Robert han acollit 93 parades d'artesans d'arreu de Catalunya, d'entre les quals 35 eren d'alimentació i 58 d'altres tipus d'artesanies. Entre tots ells, també hi havia vuit artesans molletans.

Més enllà dels estands, la fira també va comptar amb diversos tallers que van tenir l'upcycling com a nexe. És a dir, "com reutilitzar el material per donar-li un altre ús", segons explica la regidora de Cultura, Mercè Pérez. Precisament aquest és el tema de l'exposició que es va inaugurar divendres a La Marineta per donar el tret de sortida a la Fira d'Artesans.

| Víctor León

No hi ha espai per a més parades

Arribar a les 100 parades d'artesans seria, segons la regidora de Cultura, superar els límits de l'espai: "Som una fira petita per l'espai físic que tenim". I tot i que per a altres edicions podrien plantejar-se que s'afegís el carrer Gaietà Ventalló, els organitzadors –l'Associació de Veïns de la Fira d'Artesans– "prefereixen poder controlar tot l'espai de la fira". Tot i que l'espai no permet que l'esdeveniment pugui créixer molt més, Pérez assegura que aquesta fira és "referent a tot Catalunya".

| Víctor León

Castells de 6 a la plaça de l'Artesania

El bon temps –a excepció de divendres a la nit, quan va ploure durant una estona– ha protagonitzat aquesta 36a Fira d'Artesans de Mollet. I, com és tradicional, els Castellers de Mollet van tornar a actuar a la plaça de l'Artesania. Va ser diumenge, i amb la participació dels Castellers de Montcada i Reixac.

Totes dues colles van fer castells de 6. Els molletans van descarregar un 5 de 6, un 2 de 6 i un 3 de 6 amb agulla, així com un pilar de 4 aixecat per sota per obrir l'actuació i un pilar de 5 per tancar-la.

Els montcadencs, per la seva banda, van descarregar un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla i un 4 de 6, així com dos pilars de 4 a l'inici i final de l'actuació.

| Castellers de Mollet

 

Edicions locals