Lluís Estopiñan guanya el Barcelona International Photography Award

La seva sèrie 'ReVers' també va rebre a l'agost una menció especial del LensCulture Art Photography Awards

Cultura

Una de les imatges de la sèrie 'ReVers' de Lluís Estopiñan
Una de les imatges de la sèrie 'ReVers' de Lluís Estopiñan | Lluís Estipiñan

L'artista granollerí, resident a Roca Umbert, Lluís Estopiñan ha guanyat el Barcelona International Photography Award (BIPA), en la categoria Portafoli i gràcies a la seva sèrie ReVers, que a l'agost ja va rebre una menció especial del jurat, als LensCulture Art Photography Awards.
 

Aquesta és la quarta edició dels premis BIPA, que convoca Valid Foto BCN en col·laboració amb LensCulture, FineArt Igualada, Festival de la Imatge de Calella, La Fotografia Magazine i Fujifilm Espanya. El seu objectiu és "buscar fotògrafs amb talent i capacitat expressiva capaços de comunicar les seves idees a través del mitjà fotogràfic d’una manera singular i amb llenguatge personal propi".

Estopiñan comparteix el reconeixement amb uns altres quatre fotògraf premiats. Tots ells produiran una exposició a la Galeria Valid Foto de Barcelona al mes d'octubre, amb possibilitat d'itinerància internacional. De fet, l’exposició es presentarà al 8è Festival FineArt d'Igualada al febrer de 2020 i al 15è Festival de la Imatge de Calella a l’abril.

Als cinc guanyadors se’ls concedirà un compte personal al portal de Lens Culture, on podran compartir els seus nous treballs fotogràfics. A més, la revista LF Magazine realitzarà un monogràfic amb els guanyadors del concurs.

Un dels fotògrafs participants en el concurs, tindrà la possibilitat de ser elegit per la direcció de la Galeria Valid Foto BCN per la seva representació. Aquest fotògraf passarà a formar part del programa d’exposicions i activitats de la galeria durant el període 2020-2021.

Finalment, als fotògrafs guanyadors se’ls concedirà una Beca Valid Foto consistent, en sessions tutorials, revisions seus portafolis i assessorament personalitzat per ajudar a introduir la seva obra en el mercat.

Edicions locals