Canovelles celebra el Dia Internacional per la Pau

El municipi va iniciar la commemoració l'any passat quan va plantar un Camforer, l'arbre afectat per la bomba d'Hiroshima que serveix de símbol per a l'efemèride

Societat

La imatge del Dia Internacional per la Pau a Canovelles
La imatge del Dia Internacional per la Pau a Canovelles | Ajuntament de Canovelles

Canovelles

Dissabte (18 h), al parc de la Pau, Canovelles celebrarà el Dia Internacional per la Pau, per segon any consecutiu. L’acte s’iniciarà amb la lectura del manifest i, a continuació, es realitzaran els parlaments per part de representants del consistori de Granollers, convidats a l’acte, i de l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero.

Tot seguit, Àngels Bassas, a la veu, i Anna Comellas, al violoncel, realitzaran  una intervenció artística amb poemes i pensaments musicats. L’acte, que pretén commemorar i enfortir els ideals de pau al municipi, acabarà amb l’ofrena de clavells blancs en favor del manifest per la pau per part de les entitats i associacions del municipi.

Aquest és el segon any que el consistori aposta per la celebració d’aquesta efemèride. L’any passat, el 2018, es va realitzar una visita als diferents centres de culte de Canovelles assolint un compromís per la pau i la convivència, i es va plantar un Camforer (Cinnamomum Canphora), un arbre de la segona generació afectat per la bomba atòmica d’Hiroshima.

Aquest 2019, el Camforer serà el símbol d’aquesta celebració del Dia Internacional per la Pau. En aquest sentit, Canovelles continua el camí encetat ara fa un any a través del qual pretén treballar per la pau, defensar la dignitat de les persones i ser exemple de convivència, tolerància i diàleg. En cas de pluja, els actes es traslladaran al Teatre Auditori de Can Palots.

Edicions locals