La plantilla d'Esteve demana un acord per mantenir els llocs de feina a la fàbrica de Martorelles

La farmacèutica està en procés de negociació per trobar nou inversor

Economia

Planta de Laboratoris Esteve a Martorelles
Planta de Laboratoris Esteve a Martorelles

Martorelles

Els treballadors de la planta que Laboratoris Esteve té a Martorelles es mostren preocupats amb el procés de desinversió en el qual està immersa la multinacional.

La farmacèutica anunciava els canvis estratègics a finals de l'any passat i segons fonts del comitè d'empresa, s'hauria mostrat "transparent i clara" en tot el procés. Així i tot, s'hauria negat a signar un acord per mantenir les condicions laborals dels més de 600 treballadors que actualment té la planta: "No ens posem d’acord amb el manteniment de les condicions i dels llocs de treball. Nosaltres pensem que no hi haurà moviments, que serà  un canvi tranquil, però la gent està inquieta", confirmaven fonts del comitè al diari Som.

Una inquietud que divendres passat es calmava, després que el Departament de Treball de la Generalitat es proposés, a petició de l'Ajuntament de Martorelles, mitjancer en les negociacions amb l'empresa: “El Departament ajudarà i treballarà conjuntament amb l’Ajuntament i el comitè per mantenir els llocs de treball amb els futurs propietaris i els drets que el comitè havia pactat amb la direcció dels laboratoris”, explica l'alcalde, Marc Candela.

Des de l'empresa asseguren que: "No hi ha res tancat. Estem negociant amb diversos partners. És aviat per assumir cap compromís" i afirmen tenir pendent una reunió amb Treball.

Edicions locals