La ciutat acull la tercera edició del Granollers Climbing Festival

La festa de l'escalada urbana serà durant la setmana del 2 al 5 d'octubre

Esports

Dimecres, dijous i dissabte hi haurà activitats per a totes les edats
Dimecres, dijous i dissabte hi haurà activitats per a totes les edats | Granollers Climbing Festival

Granollers

Arriba la tercera edició del Granollers Climbing Festival, tres dies d'activitats que s'emmarquen en la festa de l'escalada urbana. Dijous, l'escalador David Palmada Pelut visitarà la ciutat i presentarà un documental que narra una de les seves experiències al desert de Moab, als Estats Units. Durant la jornada de dissabte, la ciutat de Granollers es convertirà en un entorn on tothom que vulgui participar, independentment de l'edat, podrà escalar.

La primera cita, però, serà dimecres (17 h) a l'Indoorwall (Camí Ral, 126), amb un test d'activitat en què els participants provaran material com, per exemple, els peus de gat. Pep Rastrero, organitzador de l'activitat i responsable de la botiga Illa Sports, explica que "l'indoor és un rocòdrom privat, per tant, els socis entraran com ho fan habitualment, i els que no són socis tindran un millor preu, un cost en millors condicions que si fos l'entrada normal per accedir a l'indoor."

Dijous, la sala Francesc Tarafa comptarà amb la presència de David Palmada, un dels millors escaladors a nivell mundial en la seva disciplina, l'escalada artificial extrema, un esport complicat en el qual la progressió és molt lenta i les assegurances són molt precàries. A les 20.30 h es projectarà Three Towers in the Summer, un documental que narra el transcurs d'una activitat realitzada fa dos anys al desert de Moab.

Dissabte és el plat fort del festival. L'organització assegura haver demanat tots els permisos necessaris per a dur a terme l'openurbà. "És molt difícil aconseguir permisos dels edificis privats, per això hem demanat poder escalar a entorns que siguin de l'Ajuntament, municipals", relata Pep Rastrero. Durant el dia s'escalaran llocs emblemàtics de la ciutat, com la plaça Josep Barangé i la plaça de l'Església. "Donarem un mapa als participants en el qual veuran on poden escalar i la puntuació que té la via que han d'escalar", explica l'organització. Els preus de l'open urbà són 12 euros –si l'entrada és anticipada– i 16 si s'abona en el mateix moment.

La final de la tercera edició del Granollers Climbing Festival, que organitzen conjuntament l'AEG, l'Indoorwall i Illa Sports, se celebrarà al mateix indoor, moment en què hi haurà sortejos, entrega de premis i festa per a totes les edats.

Edicions locals