Bimbo acomiadarà 290 treballadors i externalitzarà tots els seus repartidors

L'expedient afectarà els repartidors de productes com Donuts, Bollycao, Donettes o pa de motlle Bimbo que estaven en plantilla

Economia

La fàbrica de Bimbo a Granollers
La fàbrica de Bimbo a Granollers

Bimbo Donuts Iberia, filial de Bimbo dedica exclusivament al repartiment de tots els productes de l'empresa en furgoneta, presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà un total de 290 persones a tot l'Estat amb l'objectiu de "reorganitzar la seva xarxa comercial a Espanya i adaptar-la a la demanda actual del mercat", segons explica la companyia en un comunicat.

Els plans de l'empresa passen per la reestructuració de les rutes de repartiment i comportarà l'expedient per causes "econòmiques, organitzatives i de producció". Segons l'empresa, per minimitzar l'impacte de l'ERO, el pla inclourà diverses mesures de caràcter social i ha mostrat la seva intenció de "comptar amb els representants dels treballadors en la presa de decisions i trobar junts la millor solució per a tots".

Bimbo Donuts també atribueix la mesura al fet que "el mercat de pa i pastisseria de marca del fabricant ha patit una progressiva disminució els darrers anys a conseqüència de l'increment de vendes dels productes de marca del distribuïdor", una competència que ha comportat un menor volum de quilos posats al mercat i, per tant, "la necessitat d'adequar l'estructura comercial a aquesta realitat".

Aquests gairebé 300 treballadors són els últims repartidors que formen part de la plantilla, ja que la resta de repartiments depenen d'autònoms dependents. Amb la mesura, doncs, Bimbo externalitza tot el servei de repartiment dels seus productes i només farà rutes comercials amb autònoms.

Trasllat a Santa Perpètua

La direcció de Bimbo també va anunciar al juliol que a finals d'any traslladarà tota la producció de pa de motlle que ara produeix a la seva històrica fàbrica de Granollers al centre heretat de Panrico, a Santa Perpètua de Mogoda, al qual es traslladarà un terç de la plantilla de Granollers.

Edicions locals