El llaç groc tornarà a la façana del Consell Comarcal del Vallès Oriental

També s'hi penjarà una pancarta que reclama la llibertat per als presos i exiliats polítics

Política

La seu del Consell Comarcal, al carrer Miquel Ricomà
La seu del Consell Comarcal, al carrer Miquel Ricomà

El darrer ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció d’ERC, Junts i CUP en la qual es demana la col·locació del llaç groc a la façana de la seu, així com la pancarta amb el lema “llibertat presos i preses polítics i exiliats i exiliades”.

Els últims mesos, ERC havia sol·licitat en diverses ocasions al nou president de l'ens, Francesc Colomé (Junts), la restitució d'aquests símbols després que fossin retirats a l'abril a instàncies de la Junta Electoral arran dels processos electorals de la primavera.

Colomé, però, havia demorat la decisió de restituir el llaç i la pancarta fins que el nou plenari de la institució, renovat al juliol, no hi donés el vistiplau.

En el ple de dimecres, els grups de Junts per Catalunya, ERC i CUP van presentar conjuntament una moció que instava el plenari del Consell Comarcal a col·locar el llaç groc a la façana de la seu, així com la pancarta amb el lema “llibertat presos i preses polítics i exiliats i exiliades”.

La moció va rebre els 17 vots favorables d'aquests tres grups, 11 vots contraris de PSC i Cs, i 2 abstencions d'En Comú Guanyem.

Més enllà dels acords, el text de la moció recorda que Catalunya i les seves institucions viuen un moment excepcional, "greument represaliades a causa de la presó preventiva injusta dels dirigents polítics i de la persecució dels exiliats i exiliades per part de l’Estat espanyol".

Edicions locals