Ivan Nadal: 'Som l'únic treball català a la fira mundial de recerca d'Abu Dhabi, i és una experiència brillant'

La investigació va sobre la introducció de la robòtica al món educatiu, apostant per materials didàctics pràctics

Societat

Mario Martín, de l'institut Thalassa de Montgat, també és membre d'un treball que va més enllà d'un sol centre
Mario Martín, de l'institut Thalassa de Montgat, també és membre d'un treball que va més enllà d'un sol centre | Ivan Nadal

Júlia Fajardo, Sara Jurado i Clàudia Colomina han participat, des de dimarts i fins divendres, a l'Expo-Sciences International 2019, la fira mundial de recerca que s'ha celebrat a Abu Dhabi (Emirats Àrabs). Les tres alumnes de l'Institut Carles Vallbona hi han presentat un treball d'investigació sobre la introducció de la robòtica al món educatiu. Les tres joves, juntament amb Mario Martín, alumne de l'institut Thalassa de Montgat, han creat materials didàctics per utilitzar la tecnologia per netejar petites superfícies de basses de jardins a manera de xarxa d'arrossegament i per mesurar la temperatura amb una càmera tèrmica, entre altres.

Ivan Nadal, professor i coordinador de recerca de l'institut granollerí, ha acompanyat les alumnes a la fira mundial i ha destacat que hi han presentat "l'únic treball català, i ens trobem acompanyats de treballs de Galícia, Castella i el País Valencià". Afegeix que "aquí tot va molt de pressa, però el que està passant és espectacular. També hi ha les universitats d'Abu Dhabi amb projectes brillants. Tot això és una passada. Es nota que s'ha invertit per fer això possible", relatava Nadal. Fajardo, Jurado i Colomina han estat també molt satisfetes d'haver pogut mostrar el seu treball al món, ja durant l'etapa de batxillerat.

Dimarts, l'ambaixada espanyola va visitar les joves científiques i celebrava, a través de Twitter, el talent que hi ha hagut a la fira organitzada per Milset. El darrer dia, divendres, va ser el més participatiu pel que fa a assistència de visitants a l'estand del projecte RoboEduCat.

El recorregut del treball de recerca de les tres granollerines no ha acabat. Divendres viatjaran al País Valencià per ser a Ciencia en Acción, el Concurs Internacional de Ciència que se celebra a Alcoi i que durarà fins diumenge al matí. Les joves, que participaran en la categoria Tecnologia i societat, podran gaudir de l'intercanvi d'experiències que permet aquesta trobada, un espai en el qual professors i alumnes de procedències diferents poden posar en comú les seves investigacions.

 

Edicions locals