Alèxia Putellas, nominada a millor jugadora del futbol català 2018-2019

Les molletanes Matilde Esteves-Garcia i Ainara Acevedo opten al guardó de millor àrbitre català

Esports

Alèxia Putellas, nominada a millor jugadora del futbol català 2018-2019
Alèxia Putellas, nominada a millor jugadora del futbol català 2018-2019 | FC Barcelona

La molletana i jugadora del FC Barcelona, Alèxia Putellas, ha estat nominada com a millor jugadora del futbol català de la temporada 2018-2019. Aquest dilluns la Federació Catalana de Futbol ha fet públics els noms dels nominats de la 8a Gala del Futbol Català, que a banda de Putellas, també compta amb dos àrbitres molletanes nominades a millor col·legial 18-19, Ainara Acevedo i Matilde Esteves-García.

La molletana Putellas és una habitual en les nominacions de la gala del futbol català i ja va guanyar el guardó els anys 2015 i 2017. Per aquesta vuitena edició, la jugadora del Barça ha estat nominada per ser una referent al Barça i a les seleccions espanyola i catalana. A més, el curs passat va disputar la final de la Lliga de Campiones amb el FC Barcelona. Putellas també ha guanyat la distinció de màxima golejadora. 

Putellas tindrà com a rivals de nominació a millor jugadora a Berta Pujadas, del València, i Aitana Bonmatí, del FC Barcelona. Bonmatí s’ha guanyat ràpidament la confiança dels seus entrenadors amb actuacions decisives i marcant gols a la lliga, a la Copa de la Reina i a la Champions, jugant la final la temporada passada. A més, s’ha convertit en imprescindible a les Seleccions Catalana i Espanyola Absolutes. Pel que fa a Pujadas, va rebre l’obtenció del premi a ‘Jugadora amb més Projecció’ l’any 2017 i porta dos anys seguits sent nominada a ‘Millor Jugadora’. Peça clau a la Selecció Espanyola sub-20 i és una habitual de la selecció catalana absoluta des del 2017.

Dues àrbitres molletanes

La ciutat de Mollet tindrà dos representants que competiran entre elles en l'elit d'àrbitres catalans amb dues dones: Ainara Acevedo i Matilde Esteves-García. Acevedo, exatleta del l'Atlètic Mollet, és àrbitre de la Primera Divisió espanyola femenina i ha excercit de quarta àrbitra en diversos partits de la Lliga de Campiones. Pel que fa a Esteves-García, que també és atleta al Club Triatló Sant Gervasi, va viure el curs passat una temporada històrica formant part de la primera tripleta arbitral formada íntegrament per dones que xiulava un partit a la Tercera Divisió espanyola masculina. Poques setmanes més tard, es convertia en la primera àrbitra de la subdelegació del Vallès Oriental en assolir la internacionalitat com a àrbitra assistent. 

El tercer nominat de la categoria d'àrbitres és Xavier Estrada, que va debutar el 2009 com a quart àrbitre en el duel de la segona fase prèvia de la Lliga de Campions entre el Shaktar i el Timisoara. En acabar la temporada passada, el comitè d'àrbitres de la federació espanyola el va nomenar millor àrbitre d'Espanya. 

La Gala de les Estrelles el 14 d'octubre

Els guanyadors i guanyadores es premiaran el dilluns 14 d'octubre a la 8a Gala de les Estrelles, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. La principal novetat d’enguany és que serà el Jurat qui, després de reunir-se el dimarts 8 d’octubre, decidirà els premiats de les diverses categories. 

Edicions locals