Alèxia Marés, de l'Escola Pia, guanya el concurs de dibuix del Consorci Besòs Tordera

El Consorci va lliurar dimecres els premis dels concursos de dibuix i fotografia Descobreix el riu

Societat

El dibuix d'Alèxia Marés ha inspirat la imatge del programa educatiu del consorci 2019-2020
El dibuix d'Alèxia Marés ha inspirat la imatge del programa educatiu del consorci 2019-2020

El Consorci Besòs Tordera va lliurar dimecres els premis de la tercera edició del programa educatiu Descobreix el riu, corresponents al concurs de fotografia –adreçat als alumnes d’ESO– i al concurs de dibuix –als de primària–, en què han pogut participar els alumnes que durant el curs 2018-2019 han participat en alguna activitat del programa educatiu del consorci.

Pel que fa al concurs de dibuix, el consorci va rebre 486 propostes, enguany centrades en un tema comú: la llúdriga. La guanyadora del primer premi de cicle inicial va ser Núria Vílchez Garcia, i els dos accèssits van ser per a Lucía Rodríguez Medina i Hugo Sánchez Alcántara. Tots tres són estudiants de l’Escola Sant Gabriel, de Sant Adrià de Besòs.

El dibuix d’Alèxia Marés Sanjaume, de l’Escola Pia de Granollers, va rebre el primer premi de cicle mitjà. El seu dibuix també ha servit per inspirar la que serà la imatge del programa educatiu per a aquest curs 2019-2020 del consorci. Nora Rivero Ocaña, de l’Escola Font Freda, de Montcada i Reixac, i Hugo Pérez Moreiras, de l’Escola Montnegre, de Sant Celoni, s’han endut els accèssits.

I en cicle superior, el primer premi va ser per a Yasmin Robles Gimeno, de l’Escola Pilar Mestres-Jaume Torrens, de la Roca del Vallès, i els accèssits per a Ian Chamorro Márquez, d’aquesta mateixa escola, i Daniela Ferré Pacheco, de l’Escola Camins, a les Franqueses del Vallès.

Finalment, pel que fa al concurs de fotografia, els premis van ser per a Martina Rius Caballero, estudiant d’ESO a l’Escola Lestonnac de Mollet del Vallès, per una imatge del riu Besòs al seu pas per Montmeló; Júlia Freudenthal Burló, de l’Escola FEDAC Sant Andreu, per una imatge de la riera Martinet; i Sergi Casado Prieto, alumne de l’Institut Mollet del Vallès, per una foto del riu Besòs a l’altura de Sant Fost de Campsentelles.

El president del Consorci, Joan Vila, assegurava en el lliurament de premis que “estem en un moment en què el planeta ens necessita, hem de tenir molta cura del medi ambient i, des del consorci, apostem per l’educació ambiental i la conscienciació, especialment importants en les generacions del futur”, deia. Els centres educatius de tots els estudiants guardonats han rebut xecs regal per a la compra de material escolar.

Edicions locals