Els jocs de taula, protagonistes a la tercera edició del Festival Jugatú

Dissabte i diumenge se celebra una nova edició del mercat i el campionat de jocs entre la Carretera i Roca Umbert

Societat, Economia

Una imatge del festival de l'any passat
Una imatge del festival de l'any passat

Jugatú, el festival de tardor de jocs organitzat per l’Ajuntament de Granollers a través de Granollers Mercat, celebra aquest cap de setmana la seva tercera edició entre la carretera i Roca Umbert. D'aquesta manera el públic familiar i l’especialitzat podrà gaudir durant tot el cap setmana d'una gran varietat de jocs de taula.

Fins a 34 carpes, quatre més que l'any passat, ompliran enguany el carrer Anselm Clavé, entre la plaça de la Corona i el Museu de Granollers, en el mercat de jocs al carrer d’entitats locals i d’arreu dedicades al joc de taula, tradicional, de llengua, de suport als mestres i educadors..., i editorials de jocs. S’hi podrà jugar, aprendre jocs i adquirir-ne. Serà dissabte durant tot el dia, d’11 a 21 h.

L’endemà diumenge, a partir de les 10 h, el joc ocuparà la nau Dents de Serra de Roca Umbert fins a les 19 h. S'hi  celebraran campionats adreçats a comunitats de jugadors i hi haurà una ludoteca familiar perquè hi juguin grans i petits, amb el suport de dinamitzadors. L'accés és gratuït.

Jugatú és un esdeveniment amb una clara voluntat pedagògica, que vol apropar el joc i les seves virtuts educatives i lúdiques a la ciutadania, i també a les escoles. La fira té origen a Jugar x Jugar, una iniciativa que des de fa 13 anys se celebra en el marc de l’Ascensió, i que any rere any suma més espai i aficionats. 

 

 

Edicions locals