Aleix Espargaró apadrina la caminada per la salut mental

Continuen les activitats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Societat

La caminada, que tindrà lloc el 13 d'octubre, ofereix dos recorreguts
La caminada, que tindrà lloc el 13 d'octubre, ofereix dos recorreguts | Ajuntament de Granollers

Aquest octubre la Taula de Salut Mental –que integra una quinzena d'entitats i institucions– organitza diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. Una d'elles serà la caminada per la salut mental, que se celebrarà el 13 d'octubre, i que sortirà i arribarà al parc Torras Villà de Granollers.

El pilot granollerí de motociclisme Aleix Espargaró apadrina la caminada que té per objectiu sensibilitzar i lluitar contra l'estigma que sovint recau sobre les malalties mentals i les persones que les pateixen. Fins al 10 d'octubre hi ha l'opció d'apuntar-se de manera anticipada, amb opció a dos recorreguts, un de 8 quilòmetres i un de 4. Les inscripcions es poden formalitzar a aquest enllaç i el preu és de 5 euros pels adults i 3 euros pels infants. En cas d'apuntar-se el mateix dia, els imports són de 8 i 5.

La marxa conclourà amb botifarrada i animació infantil. A més, cada participant rebrà una samarreta d'obsequi i podrà participar al sorteig de cistelles dels col·laboradors i productes cedits pel germà gran dels Espargaró.

La caminada rep el suport d'establiments comercials com Herbes del Portalet, Farmàcia Arimany, La Tavella de Vivers de Bell-lloc, Consum Cooperativa i BBVA. 

A banda de la caminada, la ciutat també acull moltes altres activitats relacionades amb el Dia Mundial de la Salut Mental. El dia 10 d'octubre, a les 9.30 h, tindrà lloc, a la Sala Tarafa, l'obra de teatre Las zapatillas amarillas d'Imagina Teatre, grup del Centre de Dia de Salut Mental Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat. En total, hi assistiran 225 alumnes de tercer de primària de les escoles Granullarius, Salvador Espriu, Estel, Educem, Ferrer i Guàrdia i Ponent.

El 6 de novembre es farà una jornada sobre el suïcidi i les autolesions especialment en adolescents i joves. La xerrada, organitzada per la Taula de Salut Jove del Consell Comarcal, es farà a la Roca Umbert i va adreçada als professionals que treballin amb joves. Les inscripcions seran mitjançant el web del Consell Comarcal (http://www.vallesoriental.cat/).

Finalment, dues exposicions tractaran aquest tema. Fins a final de mes es mostren les obres del projecte Parelles Artístiques al centre d'atenció primària del carrer Museu, a la quarta planta del vestíbul. I del 4 al 13 d'octubre, la Biblioteca Can Pedrals exposa els cartells presentats al concurs pel Dia Mundial de la Salut Mental.

 

Edicions locals