El Govern estudia obrir un centre de menors migrants no acompanyats a Sant Fost

L'Ajuntament, que es reuneix aquest dijous amb la DGAIA, està pendent de rebre el projecte del futur centre de menors

Societat

El Govern estudia obrir un centre de menors migrants no acompanyats a Sant Fost
El Govern estudia obrir un centre de menors migrants no acompanyats a Sant Fost

La Generalitat ha plantejat obrir un centre de migrants menors no acompanyats (MENA) a Sant Fost. L'espai, que seria gestionat per ISOM, una cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre amb altres centres a Barcelona, s'ubicaria a la carretera B-500, a prop de l'institut i acolliria "14 nens, majoritàriament subsaharians, sense cap problema i amb una bona integració al barri de Sant Andreu de Barcelona que porten un any al nostre país", apunten fonts municipals.

Ara per ara, es desconeix la data d'obertura del centre, ja que l'Ajuntament va decidir paralitzar les obres a mitjans de setembre després que els inspectors de via pública detectessin que no comptaven amb la llicència pertinent.

Tampoc hauria transcendit cap informació sobre el projecte educatiu previst, ja que tant el Departament d'Afers Socials, tutor dels menors, com el consistori no han avançat informació, a l'espera de la reunió que estava prevista entre l'Ajuntament i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) aquest dijous al tancament d'aquesta edició.

Queixes dels veïns

La possible obertura del centre ja ha rebut les primeres crítiques. Uns 200 veïns es van concentrar dimecres a la tarda davant l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig i recollir firmes perquè s'aturi l'obertura d'aquest espai. La crida a la concentració la feia a través de les xarxes, la plataforma ciutadana No volem MENAS a Sant Fost, constituïda la setmana passada per un grup de veïns.

"No volem aquest centre perquè considerem que Sant Fost no té les infraestructures adequades per acollir aquests menors. No som racistes, però es diu que aquests menors són conflictius i això ens preocupa", explicava una de les impulsores de la plataforma, Ulrike Loers.

Reclamen informació

Fins al moment, la plataforma hauria recollit un miler de firmes amb l'objectiu d'aconseguir-ne unes 2.000 per presentar-les davant de la Generalitat, tutora legal dels menors. Els veïns que preveuen tornar a reunir-se aviat, també es plantegen presentar les signatures en el pròxim ple de l'Ajuntament, a qui reclamen explicacions: "Demanem que ens doni informació. No ens han dit res i volem saber què es vol fer en el nostre poble", afegia Loers.

Edicions locals