L'Agència de Residus aportarà 353.256 euros per la compra d'una màquina trituradora a la planta de compostatge

La instal·lació, gestionada pel Consorci per a la Gestió de Residus, podrà reduir el rebuig que es produeix en el tractament de la fracció orgànica

Societat

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat finançar actuacions de millora de l’equipament de la planta de digestió anaeròbia i de compostatge de Granollers. En concret, aportarà 353.256 euros al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, que és el titular de la instal·lació, perquè adquireixi una màquina trituradora que optimitzarà el procés productiu mitjançant la reducció del rebuig que es produeix en el procés de tractament de la fracció orgànica.

A les plantes de compostatge es reciclen els residus orgànics mitjançant un tractament biològic en condicions controlades, un procés biològic amb presència d’oxigen que, sota condicions de ventilació, humitat i temperatura controlades, transforma els residus orgànics degradables en un producte estable i higienitzat anomenat compost, que pot ser utilitzat como adob orgànic.

En el cas de Granollers, a la planta de digestió anaeròbia, part de la matèria orgànica dels residus es transforma, per l’acció dels microorganismes, en biogàs.

Edicions locals