Goals for Africa aposta per l'esport i educació per combatre la desigualtat

Les jornades d'esport i cooperació estan organitzades per l'Ajuntament i l'AE Ramassà

Societat, Esports

Una setantena de persones van participar en les ponències de dilluns
Una setantena de persones van participar en les ponències de dilluns

L’esport com a eina per desenvolupar projectes de cooperació, la importància de l’educació per crear societats més justes i el paper de la societat, les empreses i, sobretot, els joves per impulsar projectes de cooperació. Aquests són alguns dels temes que van abordar-se dilluns en la primera sessió de les jornades d’esport i cooperació Goals for Africa, una iniciativa de l’AE Ramassà i l’Ajuntament de les Franqueses en què van participar ponents i experts d’entitats, fundacions i ONG relacionades amb la solidaritat, la cooperació i l’esport.

En la sessió havia de participar-hi l’ambaixador de les Nacions Unides i activista ugandès Victor Ochen, qui finalment va excusar-se perquè forma part de l’equip negociador que busca la pau al Sudan del Sud. Ochen va participar en l'acte a través d’un vídeo en què explicava la seva absència d’última hora. En la sessió es van poder conèixer diversos projectes de cooperació i esport que es desenvolupen a l'Àfrica, entre els quals el de l’AE Ramassà al Camerun.

“L’esport és l’excusa per fer moltes altres coses”, explicava Jordi Grivé, de l’AE Ramassà. “Amb il·lusió, honestedat i sense interès personal desenvolupem projectes que vehiculen esport, solidaritat, cooperació i educació”. A més, quatre entitats i fundacions més d’arreu d’Espanya –Goals for Freedom, Streetfootballworld i Fundació La Liga– van explicar els projectes que tenen en marxa en matèria de cooperació i esport com a generador d’igualtat, socialització i salut.

Goals for Africa va acabar amb una taula rodona en què van participar Manel Vila, director general de Cooperació de la Generalitat; Natàlia Anguera, directora del comitè català d’ACNUR; Maria Zapata, vocal de la Junta d’Unicef; Vicente Javaloyes, doctor en dret i professor d'INEFC; i Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat i soci de Vector5, que van analitzar la relació entre esport i cooperació i en què es va posar en valor l’apoderament dels joves per al futur dels projectes de cooperació.

Avui, dijous (17.30 h), al camp de futbol de Llerona, continuaran els actes de les jornades amb un partit de futbol en què participaran 150 infants de categoria aleví del CE Llerona, CF Les Franqueses i CF Bellavista Milan. Serà una tarda d’esport, solidaritat i transmissió de valors, en què cada equip estarà integrat per jugadors dels tres clubs participants.

Edicions locals