El Xiprer rebrà la recaptació benèfica d'enguany de La Roca Solidari

Diumenge 20 d'octubre, quatre expedicions correran 100 quilòmetres del Vallès Oriental i el Maresme

Societat, Esports

La Roca Solidari està integrada per 11 components, 5 homes i 6 dones
La Roca Solidari està integrada per 11 components, 5 homes i 6 dones | La Roca Solidari

les Franqueses, la Garriga, Granollers, Llinars del Vallès, Vallès Oriental

Diumenge 20 d'octubre tindrà lloc la finalització del projecte d'enguany de La Roca Solidari, una associació que durant tot l'any ha estat treballant per recaptar diners per al centre d'acolliment granollerí El Xiprer. La festa solidària de diumenge consistirà en un repte en forma de cursa, que sortirà, en marxa, de 4 punts —les Franqueses del Vallès, Llinars del Vallès, la Garriga i Premià de Mar— amb l'objectiu de córrer 25 quilòmetres per circuit, tot sumant-ne 100 en total.

L'associació La Roca Solidari es defineix com un fil conductor entre entitats de Granollers i les persones necessitades que es troben en una situació vulnerable. El 20 d'octubre, a les 8.30 h, sortiran, de quatre punts diferents, els 11 corredors que configuren l'associació de La Roca Solidari, 5 homes i 6 dones. Les expedicions partiran de Premià de Mar, del Santuari del Corredor de Llinars del Vallès, dels Pinetons de la Garriga i del Centre Mèdic de Sant Ponç de les Franqueses.

Dues hores i mitja més tard, a les 11 h, els quatre reptes arribaran junts a la plaça de Can Torrents de la Roca del Vallès, davant del consistori. A partir de llavors i fins a les 12 h, hi haurà activitats, tallers, música de la mà de Claina Events, i fira solidària, taitxí i zumba. La jornada finalitzarà amb una fideuada popular a preu de 5 euros. Els tiquets es poden obtenir al Videoclub la Roca, i tots els beneficis de la festa solidària els destinaran a la Fundació El Xiprer.

"Actualment tenim 86 patrocinadors i entitats que ens donen suport, i estem oberts a totes aquelles persones que ens vulguin ajudar", explicava Joan Carles Tello, secretari de La Roca Solidari.

Aposta per la localitat

"Vam començar l'any 2017 recaptant diners per Oxfam Intermón, i durant tot el 2018 vam estar col·laborant amb la Fundació Oncolliga de Girona. Va arribar un punt que ens vam cansar de fer-ho sempre fora, i ens vam començar a plantejar perquè no donàvem els diners a algú de la nostra zona", indica Tello. Així és com van acabar triant El Xiprer com a entitat destinatària. "La fundació granollerina no s'ho va pensar dues vegades quan els ho vam proposar", relatava el secretari de l'associació, que afegia que "estem orgullosos que la nostra feina afavoreixi la gent del carrer que no té recursos".

El transcurs d'enguany

El mes d'abril, La Roca Solidari va fer, a la fira d'entitats de la Roca del Vallès, una rifa solidària que va comptar amb 65 premis. "Van ser tants que vam haver de fer 12 categories amb 5 subpremis cadascuna", puntualitzava Tello. "Cada premi anava relacionat a un sentiment, per exemple, el sentiment de l'esforç, i així es van anar repartint vals per una nit a l'Hotel Ciutat de Granollers, i dinars i sopars a restaurants. Vam aconseguir vendre 800 tiquets a 2 euros, així que vam aconseguir recaptar 1.600 euros en total", explicava el secretari de La Roca Solidari. De moment, ja són 3.300 euros els que La Roca Solidari porta recollits aquest any.

Internacionalització de la iniciativa

"Un cop hem apostat per una entitat granollerina, El Xiprer, ara tenim la intenció d'internacionalitzar la idea", feia saber Tello. "Vam anar a buscar quin és el país més petit de l'Àfrica, Gàmbia, i allà és on volem ajudar, perquè fa molta falta.", afegia. La intenció de La Roca Solidari és potenciar l'escolarització en un país en vies de desenvolupament, i per aquest motiu faran un viatge solidari de la mà de l'ONG ITT Foundation. "Sabem que és una proposta ambiciosa, però estem oberts a rebre ajuda de totes les entitats que vulguin col·laborar amb nosaltres". De fet, el secretari de l'entitat explica que s'està treballant en una col·laboració amb l'Institut de la Roca del Vallès. "Anirem allà a ajudar al que sigui: netejar les platges, facilitar les compres als infants..., el que calgui", determinava Tello.
 

Edicions locals