La PB L'Alba del Vallès celebra deu anys amb una Trobada de Penyes del Vallès

La penya santfostenca es va constituir oficialment el 15 de juny de 2009

Esports

La PB L'Alba del Vallès celebra deu anys amb una Trobada de Penyes del Vallès
La PB L'Alba del Vallès celebra deu anys amb una Trobada de Penyes del Vallès | Ona Cervera

La Penya Barcelonista L'Alba del Vallès, de Sant Fost, està d'aniversari i aquest 2019 compleix deu anys des de la seva fundació, que es va constituir oficialment el 15 de juny de 2009. "Tot i que els tràmits van començar el 8 de desembre de 2008", explica l'actual president i un dels seus fundadors, Josep Estasio. 

La penya santfostenca es va esdevenir per les reunions d'una colla d'amics del municipi. Som gent que ja ens reuníem per veure el Barça o fent poble, com ara fent sardanes", diu Estasio, que se satisfà de com ha crescut la penya en aquesta dècada: "Ara tenim uns 180 socis a la penya, però el nombre oscil·la entre els 200 i els 170". 

La seu de la PB L'Alba està ubicada a la Casa Bastinos "per veure el Barça, fer reunions o xerrades", diu el president, que voldria que la penya "fos un lloc obert per a tota la ciutadania". De fet, fer-se soci de la penya té un preu únic anual de 15 euros. "Fem sortides també al Camp Nou, juntament amb la PB de Mollet", remarca Estasio. 

D'entre les activitats que fa la penya santfostenca del Barça per donar-se a conèixer ha estat la celebració de la 30a Trobada de les Penyes del Vallès, que va tenir lloc diumenge. A l'acte es van reunir prop d'una quarantena de penyes i un bon grapat d'exfutbolistes, com ara Tente Sánchez, que va jugar al Barça del 1975 al 1986, Paco Martínez, dels anys 70',  Juanjo Carricondo, del anys 90' i veí de Sant Fost, i Flor de Luna Pila, de la darrera dècada, que tots quatre van celebrar un debat sobre La Masia del Barça.

La Trobada de Penyes va acabar al Pavelló Municipal de Sant Fost amb un dinar. "Vaig demanar germanor entre tots els barcelonistes i esperit esportiu", diu Josep Estasio, que valora positivament la trobada de penyes a Sant Fost.   

 

Edicions locals