L'Equip d'Atenció Primària Montornès-Montmeló, el millor de l'àrea Metropolitana Nord

Per segon any consecutiu s'endú aquest reconeixement d'acord amb diferents indicadors que avaluen el seu funcionament

Societat

L'EAP de Montornès-Montmeló millor equip del 2018 de l'àrea Metropolitana Nord.
L'EAP de Montornès-Montmeló millor equip del 2018 de l'àrea Metropolitana Nord.

Montmeló, Montornès del Vallès

L'Equip d'Atenció Primària (EAP) de Montornès-Montmeló ha estat premiat per segon any consecutiu com a millor equip del 2018 de l'Àrea Metropolitana Nord, d'entre els 66 existents. Aquest nomenament es fa a partir de la mesura de 27 indicadors que avaluen el funcionalment global dels EAP. El reconeixement se'l va endur dins el marc de la cinquena edició de les Jornades Benchmark d'Atenció Primària Metropolitana Nord.

Elena Lázaro, directora de l'EAP Montornès-Montmeló ha expressat satisfacció envers el reconeixement, "estem contents i orgullosos de la feina feta, perquè és un premi per una carrera de fons i per haver treballat tot un any amb aquests objectius de qualitat". Alhora també ha volgut reconèixer el treball i compromís dels professionals que conformen l'EAP de Montornès-Montmeló.

Dels indicadors en els quals s'han basat per atorgar el reconeixement, l'EAP de Montornès-Montmeló ha destacat en la qualitat de prescripció farmacèutica i despesa de farmàcia i en el control de les patologies cròniques i hospitalitzacions potencialment evitables.

En aquest darrer cas fa referència als pacients amb malalties cròniques i que estan ben controlats des de l'atenció primària, fet que evita que es descompensin i que puguin acabar amb una hospitalització. "Es refereix, per exemple, a la qualitat assistencial en l'atenció a pacients amb diabetis, que estiguin ben controlats, pacients hipertensos amb bons controls de la tensió o amb arrítmies que estan amb tractaments correctes", destaca Lázaro.

Pel que fa a la prescripció farmacèutica, el criteri es basa sobretot en la seguretat del pacient, per exemple prescrivint fàrmacs que estan provats dels efectes secundaris o que hagin demostrat un augment de la supervivència i a més tinguin un cost efectiu. "Gestionem diners públics i ha de ser també una despesa eficient", afegia Lázaro.

L'àrea Metropolitana Nord engloba tots els equips d'atenció primària del Vallès Oriental, Occidental, Barcelonès Nord i Maresme, un total de 66 equips i 37 unitats assistencials de suport, que treballen als 84 CAP i 22 consultoris locals ubicats al territori.

Equip altament eficient

L'EAP de Montornès-Montmeló també ha rebut reconeixement en ser un equip altament eficient i amb una elevada satisfacció de la població, segons l'enquesta Plaensa. Aquesta enquesta la fa el Departament de Salut i es fa a tota Catalunya, té en compte sobretot la satisfacció de l'usuari en el tracte amb el metge, el temps d'espera per donar-te visita, el temps que triguen a agafar el telèfon i la satisfacció envers el tracte amb infermeria.

Edicions locals