Uns 3.000 atletes correran en el vuitè Tast de la Mitja

La suspensió de la Cursa de Bombers de Barcelona permetrà que vinguin atletes de primer nivell com Ibrahim Ezzaydouni i Marta Galimany

Esports

Els organitzadors d'El Tast de la Mitja l'han presentat aquest dimecres a l'edifici Àgora de Granollers
Els organitzadors d'El Tast de la Mitja l'han presentat aquest dimecres a l'edifici Àgora de Granollers | Sergi Escudero

Canovelles, les Franqueses, la Garriga, GranollersSergi Escudero

L'ajornament de la Cursa de Bombers de Barcelona, programada pel diumenge, ha propiciat un increment en el nombre d'inscrits a El Tast de la Mitja –el qual, a causa d'això, ha allargat fins avui dimecres el període d'inscripcions–, que dissabte a partir de les 10.30 h recorrerà els carrers de Granollers, les Franqueses, la Garriga i Canovelles. "Hi haurà gairebé 3.000 atletes", ha sentenciat Joan Villuendas, el president de la Federació Catalana d'Atletisme, en la presentació de la prova que s'ha celebrat aquest dimecres a l'edifici Àgora de Granollers.

Aquesta circumstància també permetrà la participació d'Ibrahim Ezzaydouni  i Marta Galimany, atletes del FC Barcelona i guanyadors de la Cursa de Bombers de 2018. Recentment, Ezzaydouni va ser semifinalista en els 3.000 obstacles en el recent Mundial d'atletisme de Doha i Galimany, 16a en la marató –i la segona classificada europea–. Ella també és l'actual campiona d'Espanya dels 10.000 metres i la vencedora de l'edició del 2018 del Tast de la Mitja, amb un temps de 33m i 17s.

Abdelaziz Merzougui, el guanyador en categoria masculina i el posseïdor del rècord del Tast de la Mitja, 28m i 20s, assolit en l'edició del 2018, no podrà repetir triomf perquè ha preferit participar en la Mitja Marató de València, que es disputa diumenge. "Nosaltres no paguem als corredors d'elit per avançat com fan altres curses, sinó que els premis econòmics van en funció dels resultats obtinguts en el Tast", ha explicat Toni Cornellas, el president de l'Associació Esportiva La Mitja.

Altres atletes destacats que correran i que ja tenien confirmada la seva presència abans de la suspensió de la Cursa de Bombers són Ibrahim Chakir, guanyador d'El Tast el 2017; el granollerí Mourad Mounim, actual campió de Catalunya dels 10.000 metres; Miriam Ortiz, actual campiona de Catalunya dels 10.000 metres i segona classificada el 2018 a El Tast, i l'atleta del Club Atlètic Granollers, Elisabet Martín, segona en aquesta distància en el campionat de Catalunya 2019.

El rècord d'El Tast de la Mitja en categoria femenina el posseeix Lídia Rodríguez amb un registre de 33m i 17s, aconseguit el 2017. Ella no participarà dissabte en la prova, però segons els organitzadors sí que ho farà un nombre de dones superior al d'edicions anteriors. "En el programa Comença a fer la Mitja 2020 ja hi ha més dones inscrites que homes", ha anunciat Josep Mayoral, l'alcalde granollerí. "La Mitja ens identifica com a territori i com a societat. Gràcies a ella s'han treballat valors, s'han creat projectes i, fins i tot, s'han millorat i construït infraestructures. El Parc Fluvial n'és un exemple", ha afegit.

Edicions locals