Ibrahim Chakir i Marta Galimany, vencedors del vuitè Tast de la Mitja

L'atleta del FC Barcelona ha batut el rècord en categoria femenina i ha sumat el seu quart triomf a la prova

Esports

Gairebé 3.000 atletes han participat al vuitè Tast de la Mitja
Gairebé 3.000 atletes han participat al vuitè Tast de la Mitja | @dgperis

Canovelles, les Franqueses, la Garriga, Granollers

Ibrahim Chakir (Atletismo Numantino), en categoria masculina, i Marta Galimany (FC Barcelona), en femenina, han estat els vencedors del vuitè Tast de la Mitja, que aquest matí s'ha disputat entre la Garriga i Granollers, passant per les Franqueses i Canovelles. Chakir ha completat el recorregut de 10 quilòmetres amb un temps de 29 m i Galimany, amb 32m i 49s, registre que supera el rècord de Lídia Rodríguez, 33m i 11s, assolit el 2017.

Aquesta vegada la pluja no ha condicionat la prova com va passar en l'edició anterior i els gairebé 3.000 atletes que hi han participat -un 90% de populars i un 10% d'elit- han pogut còrrer en unes condicions adequades per una competició d'aquesta naturalesa: sol, una temperatura al voltant dels 15 graus i pràcticament sense vent. Galimany, 16a en la marató del recent Mundial de Doha i actual campiona d'Espanya dels 10 quilòmetres, ha repetit el triomf de l'any passat i ja suma quatre victòries en El Tast. D'altra banda, Chakir és la segona vegada que guanya la prova. 

Santiago Catrofe (CA Santa Cristina d'Aro), amb un temps de 29m i 15s, i el granollerí Mourad Mounim (AA Catalunya), 29m i 28s, han completat el podi masculí. Ramon Linares, 10è amb 30m i 31s, ha estat el millor classificat del CA Granollers. La segona i la tercera posició del podi femení l'han ocupat Miriam Ortiz (AA Catalunya), 34m i 34s, i Gisela Carrión, 34m i 53s. Encarna Núñez (CA Granollers) s'ha quedat a les portes de pujar-hi en ser superada en els últims metres per Carrión. Els guanyadors en la distància de cinc quilòmetres han estat Manuel Tornero, amb 15m i 54s, i Inna Lebedieva (CA Granollers), amb 18m i 46s.

La presència de Galimany a El Tast s'havia confirmat a última hora després que se suspengués la Cursa de Bombers de Barcelona, programada per demà diumenge, a causa de les manifestacions que tindran lloc a la capital catalana durant el cap de setmana. Aquest factor ha incrementat el nombre previst de corredors, tant populars com d'elit, en una edició marcada per una participació femenina superior a la d'anys anteriors. 

Edicions locals