El Gran Premi les Franqueses KH-7 de ciclocròs tindrà més ciclistes estrangers de nivell que mai

Hi participaran una seixantena de corredors procedents de països com Suïssa, Bèlgica, Holanda, França i Polònia

Esports

D'esquerra a dreta: Albert Poblet, Antoni Serra, Francesc Colomé i Joaquim Vilaplana
D'esquerra a dreta: Albert Poblet, Antoni Serra, Francesc Colomé i Joaquim Vilaplana | Ajuntament de les Franqueses

les FranquesesSergi Escudero

La coincidència de tres proves de nivell C2 puntuables pel calendari internacional de la UCI (Unió Ciclista Internacional) a pocs quilòmetres de distància -les Franqueses, Vic i Manlleu- durant el pont de Tots Sants farà que hi hagi una xifra de ciclistes estrangers de nivell mai aconseguida en el Gran Premi les Franqueses KH-7 de ciclocròs, també puntuable per la Copa Catalunya. Enguany arriba a la onzena edició -la cinquena internacional- i divendres, a partir de les 9 h, serà l'encarregat d'obrir la tanda del trio de curses que es disputaran en territori català.

Segons els organitzadors, el nombre de ciclistes estrangers superarà la seixantena i les procedències principals són Suïssa, França, Bèlgica, Holanda i Polònia. Comptant totes les categories que hi haurà al Gran Premi les Franqueses KH-7, "la xifra total de participants serà superior a les dues centenes", va dir ahir al vespre Antoni Serra, president de la Unió Ciclista de les Franqueses, en la presentació de la competició a la sala d'actes de l'Ajuntament de les Franqueses.

El circuit, com és habitual, estarà ubicat en el Parc del Mirador de Bellavista i tindrà un recorregut de 2,8 quilòmetres. "És un circuit molt divertit i exigent que es pot convertir en molt tècnic amb pluja i fang, com va passar l'any passat", va explicar Albert Poblet, vencedor de les dues primeres curses de la Copa Catalunya -la prova de les Franqueses és la quarta del calendari- en categoria Èlit i un dels favorits per emportar-se divendres el triomf. Malgrat això, no es preveuen precipitacions aquesta vegada, fet que alegra a l'alcalde franquesí, Francesc Colomé, "perquè, així, el parc urbà quedarà menys malmès i els espectadors podran gaudir de la prova sense inclemències meteorològiques". 

"Trobem a faltar participants cadets i júniors, i sobretot noies, les quals sumant totes les categories no arribaran a la quinzena de participants", va dir Serra. "Quan ens arriba l'informe que la UCI fa sobre la prova sempre ens remarca aquest fet, però estem fent tot el possible per engrescar-les", va afegir. La categoria que tindrà més participants serà la de Màsters 40, amb una seixantena.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, va advertir que la manca de presència femenina és un problema general en totes les proves que se celebren a Catalunya perquè "de les 15.000 llicències federatives que tenim actualment només el 8% pertanyen a noies. Cada vegada veiem més noies practicant ciclisme per les carreteres i les muntanyes del nostre país, però la majoria d'elles no s'animen a competir. I, quan ho fan, solen tirar més cap a la carretera i el BTT".

Edicions locals