Granollers inicia la seva aposta pel futbol femení

La temporada passada la ciutat no va tenir cap equip federat que estigués format únicament per noies

Esports

La plantilla de l'infantil de l'Atlètic Vallès
La plantilla de l'infantil de l'Atlètic Vallès | AV

GranollersSergi Escudero

La temporada passada les nenes i les noies de Granollers no van tenir l'oportunitat de jugar a futbol de forma federada al seu municipi perquè no existia ni un sol equip femení en una ciutat que supera els 60.000 habitants. Ni de futbol base ni amateur.

Si volien practicar aquest esport, havien d'anar als dos clubs de referència de la zona en futbol femení, el CE Llerona i la Penya Blanc-i-Blava, amb 11 i 8 equips aquest curs respectivament, o a d'altres opcions franquesines com les del CF Bellavista Milan –tres conjunts– i l'AE Ramassà –un amateur de futbol-7 que va començar a caminar ara fa un any–. En algun cas, com també passa aquesta temporada, hi havia nenes de categoria escola jugant en equips mixtes.

Malgrat que la situació a Granollers segueix sent molt preocupant, en l'inici del curs 2019-2020 s'han donat les primeres passes perquè comenci a canviar. L'Atlètic Vallès, de la mà de Joan Arisa, excoordinador de la Penya Blanc-i-Blava la Roca, ha engegat un projecte per anar formant equips femenins al club. El primer pas ha estat la creació d'un infantil de futbol-7, del qual hi formen part 12 jugadores –vuit d'elles en edat aleví–. Algunes ja havien jugat a futbol a l'escola i per d'altres és la primera vegada que formen part d'un equip en aquest esport. La inexperiència i el fet d'enfrontar-se a conjunts formats íntegrament per jugadores en edat infantil han provocat que hagin perdut els tres primers partits de lliga de forma contundent. 

"Va ser difícil trobar nenes per formar l'equip, però gràcies als anuncis a les escoles, al boca a boca i a la publicitat a l'Instagram del club ho vam aconseguir", explica Raúl González, l'entrenador. Els entrenaments són els dimecres i els divendres a la tarda. "L'objectiu és anar formant una base i nous equips a mesura que aquestes nenes vagin creixent", afegeix. González també entrena un equip de veteranes -que havien format part d'un antic equip juvenil femení del club granollerí- un cop per setmana. No cserompeteixen.

Projecte de l'EC Granollers

A dia d'avui, cap dels 32 equips que té l'EC Granollers és femení. Des de Nama Sports, l'actual propietari del club, s'ha començat a treballar per posar remei a aquest dèficit. "L'ECG encetarà un projecte que ens fa molta il·lusió amb equips femenins de futbol-7, des de prebenjamins a alevins, però requereix temps i dedicació. Actualment, tenim nenes jugant en equips mixtes de futbol-7", expliquen des del club.

Edicions locals