El CB Granollers de cadira de rodes comença la temporada amb ganes de crèixer

L'equip entrenat per Oriol Valls està format per 11 efectius i el repte és incrementar aquesta xifra i, fins i tot, poder crear un altre conjunt en un futur proper

Esports

El CBG ha perdut els dos primers partits de lliga.
El CBG ha perdut els dos primers partits de lliga. | CBG

GranollersSergi Escudero

Són les 22 h d'un dimarts laborable i les cadires de rodes van a una velocitat de vertigen d'una cistella a una altra al Pavelló Municipal El Congost de Granollers. Les porten els jugadors i jugadores de l'equip del CB Granollers, format per nou homes i dues dones, la majoria de Granollers, però també procedents de poblacions com Badalona i Terrassa. El més jove, l'Arnau, té 19 anys; el més gran i capità, el Lluís, en té 52. Malgrat que l'entrenament ha donat inici a les 21.30 h, alguns d'ells han començat a exercitar-se una estona abans.

Les històries personals són molt variades: alguns tenen problemes físics des del naixement o des de la infància i d'altres la vida els hi va canviar per culpa d'un accident de trànsit. "Jo ara mateix només conec en profunditat la del Tawa perquè vam compartir cotxe l'altre dia per anar a jugar a Tarragona. Cadascú té la seva manera d'obrir-se i d'explicar-se. I, evidentment, hi ha qui prefereix no parlar de la vida personal, com passa en qualsevol vestuari de qualsevol equip esportiu", explica l'Oriol Valls, l'entrenador.

Ell és un rodamon del bàsquet català –va entrenar l'últim sènior del CB Granollers a la Lliga EBA– i durant els últims cinc anys va entrenar de manera professional a França en equips de segona i tercera divisió de Perpinyà, Lió i Le Havre. En tornar aquest estiu a Catalunya, no va dubtar en acceptar la proposta del CBG per entrenar a l'equip de cadira de rodes. "M'han sorprès les grans condicions físiques que tenen aquests jugadors i com canvia el tema dels espais respecte el bàsquet convencional. És de lògica que les cadires ocupen més espai que el cos humà, però fins que no t'hi poses no te n'adones de la influència que té", relata. "En l'últim partit ens van fer una defensa de cinc sota cistella i això ens va obligar a llançar des de fora. El problema és que només un 20% dels jugadors arriben a cistella des de més enllà dels quatre metres".

De moment, els dos primers compromisos d'aquest curs a la Lliga Catalana han finalitzat amb derrota granollerina: 70 a 27 davant el Costa Daurada B i 24 a 27 davant l'UNES-AFA. El pròxim partit serà diumenge (9 h) a la pista del MIFAS B.

Oberts a noves incorporacions

La plantilla ni molt menys està tancada: "la idea és arribar als 14 efectius i, per què no, poder crear un altre equip en un futur proper", diu Valls. A més, els entrenaments estan oberts a tothom que vulgui venir a provar. Fins i tot, hi ha dues places lliures per persones sense cap complicació física. "A la pista pots tenir com a màxim 14,5 punts i un jugador amb aquesta característica ja en suma 5. La puntuació va segons el grau de discapacitat", conclou.

Edicions locals