L'artista Julia Moreno, al Parc Astronòmic del Montsec

L'exposició 'El cosmos es va fer aire' mostra 13 pintures hiperrealistes

Cultura

Julia Moreno és la primera artista que exposa pintura al COU
Julia Moreno és la primera artista que exposa pintura al COU | PAM

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) acull, per primera vegada, una exposició de pintura, i ho fa de la mà de l'artista granollerina JuliaART –Julia Moreno–, qui es dedica a l'art plàstic des del 2015. L'exposició El cosmos es va fer aire està formada per 13 obres hiperrealistes sobre fotografies de nebuloses fetes pel telescopi espacial Hubble. L'exposició es podrà visitar fins al 7 de gener, i respon a l'astroart, un moviment que té com a font d'inspiració l'univers i el cel fosc.

"Vaig començar a interessar-me per l'astronomia i vaig buscar astrofotografies de nebuloses, estrelles i galàxies", relata Moreno, que afegeix que es va documentar, també, sobre els observatoris, els treballs i les funcions de la NASA per produir el conjunt de les 13 obres. "Així va ser com les obres van començar a ser més realistes, i van passar de ser fruit de la meva imaginació a ser un reflex de la ciència", detalla l'artista. L'obra de JuliaART és hiperrealista. Treballa sobre llenç, amb acrílic, a l'oli o incorporant elements tèxtils, i amb un predomini dels tons freds, sobretot blavosos.

Actualment Moreno, que també ha exposat al Museu de Ciències Naturals de la Tela, té l'estudi de pintura al número 298 del carrer Corró de Granollers.

Edicions locals