Un cruel final derrota el KH-7 davant el líder (29-30)

El gol en l'últim segon de Manuela Pizzo, del Super Amara Bera Bera, ha deixat sense punts a les granollerines després d'un magnífic partit

Esports

El KH-7 ha tornat a demostrar que està capacitat per competir davant rivals del màxim nivell a la lliga espanyola.
El KH-7 ha tornat a demostrar que està capacitat per competir davant rivals del màxim nivell a la lliga espanyola. | Xavier Solano

GranollersSergi Escudero

Un gol en l'últim segon de Manuela Pizzo ha donat el triomf al Super Amara Bera Bera, el líder invicte de la Lliga Guerreras Iberdrola, al Palau d'Esports després d'un magnífic partit del KH-7, que fins i tot hagués pogut endur-se els dos punts si en l'anterior jugada Giulia Guarieiro o Ona Vegué haguessin superat a una decisiva Renata Lais. El cruel 29 a 30 final provoca que les granollerines encadenin quatre partits sense guanyar -dos empats i dues derrotes-.

Robert Cuesta era molt conscient de la millor virtut del Bera Bera: aprofitar les pèrdues de pilota per contraatacar amb verí a base de no parar de còrrer. Però durant els primers compassos del partit les jugadores del KH-7 no han estat capaces de minimitzar els errors a l'hora d'atacar ni d'enlentir el joc perquè el ritme no es tornés massa trepidant pels seus interessos.

De totes maneres, sota els pals Nicole Wiggins ha deixat en paper mullat una vegada i una altra clares situacions de gol i Kaba Gassama, amb cinc gols en el primer temps i nou al final del partit, ha estat un corcó constant per la defensa del Bera Bera. Aquests fets han permès al KH-7 arribar amb un empat a 13 al descans, sense deixar escapar a les visitants en el marcador en cap moment. L'esglai l'ha donat Vegué en caure d'esquena després de topar amb una defensora. Per sort, ha quedat en un ensurt i la jugadora catalana ha pogut tornar a la pista en el segon temps.

Aquest ha repetit dos aspectes del seu antecessor: una Wiggins espectacular i una Kaba efectiva. A més, el KH-7 no ha perdut tantes pilotes, ha mogut d'una banda a una altra la defensa del Bera Bera i Guarieiro s'ha afegit a la festa golejadora amb quatre gols en set minuts -del 37 al 44- i sis en la segona part -els set que ha fet avui en total la situen com a màxima golejadora de la Lliga Guerreras Iberdrola amb 52-. La primera conseqüència de tot això ha estat el 20 a 18 que hi havia a falta de 16 minuts per la conclusió.

Però, a partir d'aleshores, el Bera Bera s'ha anat enfortint a base de caràcter, acostumat a gestionar adequadament les situacions complicades. Així, s'ha arribat al 55 amb un 26 a 27. El KH-7 no s'ha rendit i ha demostrat ser un equip madur, preparat per competir contra conjunts del màxim nivell a la lliga espanyola. De fet, Martina Capdevila l'ha tornat a posar per davant en el 59 amb el 29 a 28. A continuació, Maitane Echevarría ha empatat i en la següent jugada el pal i Lais han evitat que Guarieiro o Vegué donessin el triomf al KH-7. Pizzo ha apagat el Palau d'Esports en un contraatac agònic.

Edicions locals