El Cros del Ginebró recapta 2.537 euros per a La Marató

La novetat són les curses inclusives fins a 2n de primària, en què nenes i nens competeixen junts

Societat

El Cros del Ginebró recapta 2.537 euros per a La Marató
El Cros del Ginebró recapta 2.537 euros per a La Marató | Escola Ginebró

Llinars del Vallès

Avui, diumenge, gairebé 700 persones han participat en el 16è Cros del Ginebró, la competició esportiva i solidària que l’escola organitza anualment, i que col·labora amb La Marató de TV3. Enguany s’han recaptat 2.537 euros amb la inscripció al Cros i les aportacions voluntàries de les famílies, que es destinaran íntegrament a la investigació de malalties minoritàries.

A partir de les 10 h ha començat la competició, que ha comptat amb la participació d’alumnes des de 3 anys fins a batxillerat i cicles formatius, així com d’exalumnes, pares, mares i mestres de l’escola.

La novetat d’enguany ha estat que les categories d’infantil, 1r i 2n de primària, nens i nenes han competit junts. Gorka Insausti, president de la cooperativa Ginebró comenta que "en aquestes edats encara no hi ha diferències significatives de creixement entre nens i nenes, i considerem que fent una competició inclusiva promovem la igualtat de gènere".

La competició que fa anys va néixer per treballar valors i actituds com la superació, l’esforç i l’autoestima, s’ha consolidat com una activitat festiva i solidària esperada cada any per tota la comunitat educativa del Ginebró. Alumnes, mestres, pares i personal del centre es bolquen en aquesta diada, sigui participant en les curses o col·laborant en les tasques d’organització (gestió de les bústies solidàries, marcatge del circuit, entrega de premis i obsequis, etc.).

En el marc de la campanya de sensibilització per La Marató de TV3, l’escola ha organitzat també diverses xerrades de conscienciació sobre les malalties minoritàries amb els alumnes.

Edicions locals