Eli Gordón: "La plata del Mundial suposa créixer com a esportista"

L'atleta de curses de muntanya de Montornès tanca la temporaada amb el subcampionat del món per equips amb Espanya

Esports

Eli Gordón: "La plata del Mundial suposa créixer com a esportista"
Eli Gordón: "La plata del Mundial suposa créixer com a esportista"

Montornès del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Eli Gordón, de l'Atletisme Montornès i del Team Salomon, s'ha penjat una medalla de plata al Campionat del Món de curses de muntanya per equips amb la selecció espanyola. La cita internacional, que arriba en l'acabament de la temporada 2019, va tenir lloc a Villa La Angostura, a La Patagònia d'Argentina.

El Mundial comptava amb un circuit de 41,5 km amb una alçada màxima de 2.184 km, a Cerro Bayo, i els darrers 1' km eren de baixada tècnica. Gordón va mostrar-se en un nivell competitiu alt i va completar el recorregut a la 9a posició de la classificació femenina, sent la tercera millor espanyola i a la segona catalana. La plata femenina s'aconseguia amb la bona tasca de les membres del combinat estatal amb la també catalana Sheila Avilés, 5a; Ainhoa Sanz, 6a i Azara García de los Salmones, 13a. El podi es va completar amb el primer lloc de França i el tercer lloc de Romania.

Gordón tanca una temporada 2019 complicada amb diverses lesions al llarg del primer semestre de l'any però que acaba de la millor manera amb un metall de plata. "És una experiència molt bonica i hem fet un equip molt bo. Aquesta medalla suposa créixer com esportista", admet Eli Gordón, que es mostra molt contenta del 9è lloc individual: "sempre vas amb l'objectiu de guanyar però era conscient de la dificultat. Així que acabar en una novena posició després de la temporada que he tingut em fa ser molt contenta".

Final de curs per emmarcar

A l'estiu Eli Gordón va tornar a mostrar un bon nivell competitiu després d'oblidar les lesions del primer semestre. La montornesenca va aconseguir un meritori 5è lloc al Marató de Mont-Blanc i a l'Sky Pirineu, de l'Ultra Pirineu. A més, va acabar la temporada al 12è lloc del rànquing internacional.

Edicions locals