Juvanteny, Criado i Domènech portaran els contes i dibuixos de la Fundació Privada Vallès Oriental a l'Aràbia Saudita

El Camió dels somnis, tripulat pels Àngels de la Guarda, disputarà a la 42a edició del Ral·li Dakar i portarà els treballs dels membres de l'entitat social

Societat, Esports

Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavi Domènech, a la presentació de la iniciativa a la FVO
Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavi Domènech, a la presentació de la iniciativa a la FVO | Xavier Solanas i Jordi Rierola

Granollers, Roca del Vallès, la

José Luis Criado, tresorer del patronat de la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO), tornarà a participar en el Ral·li Dakar de 2020, que se celebrarà al regne d'Aràbia Saudita del 5 de gener de 2020 al 17 de gener. Fa 30 anys que Criado –qui també és notari al municipi de la Roca del Vallès– participa en la cita mundial amb el Camió dels somnis, un vehicle patrocinat, entre altres, pel KH-7. Des de fa un quart de segle, José Luis Criado corre amb Jordi Juvanteny, i des de fa dues edicions, amb Xavi Domènech, qui porta la batuta de la part mecànica. L'entitat social, al llarg d'aquestes setmanes, està treballant en la coneixença de l'estat asiàtic a través de l'elaboració de mapes, contes i dibuixos. L'objectiu del Camió dels somnis és visibilitzar la tasca que realitza la institució amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Els Àngels de la Guarda –o KH-7 Epsilon Team– és el nom que rep el trio format per José Luis Criado, Jordi Juvanteny i Xavi Domènech, els ambaixadors que portaran, a Riad –capital de l'Aràbia Saudita–, els treballs manuals dels membres de la Fundació Privada Vallès Oriental. Ara, l'entitat compta amb 450 membres entre l'àrea d'habitatge, la residència i el centre ocupacional. "La iniciativa va ser de Criado", explicava l'organització, qui donava pas al relat del tresorer de FVO a la presentació que va tenir lloc dijous al matí al mateix centre. "Primer, vam contactar amb una fundació de l'Aràbia Saudita, però passaven els dies i no obteníem resposta", explicava Criado. "L'Aràbia Saudita és un estat força tancat que tot just ara es comença a obrir", narrava Criado, qui celebrava l'èxit d'haver aconseguit la missió gràcies a l'ambaixada espanyola a l'estat asiàtic. "El ministre d'Educació dels saudites em va trucar expressament fa qüestió de 15 dies", comentava Criado. "Hem tingut sort, i creiem que és fruit del treball constant", matisava l'impulsor.

La idea dels Àngels de la Guarda és fer arribar els contes i dibuixos de la FVO als integrants del centre Disabled Children's Association, i crear així vincles entre persones homònimes amb necessitats similars. "La idea és que durant el Dakar, en un dia de descans, que serà l'11 de gener, fem un acte protocol·lari per entregar els treballs", feia saber Criado, qui agraïa a Josep Maria Lloreda –president del KH-7– la col·laboració, "perquè els patrocinadors permeten que aquesta iniciativa solidària sigui possible", deien els corredors.

A la 42a edició, l'organització donarà el recorregut a fer als participants de bon matí i no abans, per evitar trampes i impedir que els corredors es puguin preparar la ruta. "Aquest canvi ens agrada, perquè ens brindarà igualtat a tots els assistents", concloïa José Luis Criado.

Les aventures dels Àngels de la Guarda

El trio format per Juvanteny, Criado i Domènech explicava dijous un dels incidents que va tenir l'any passat, quan van bolcar el camió. A tall anecdòtic, "vaig prendre una decisió equivocada i el camió va tombar-se amb suavitat", manifestava Juvanteny, qui afegia que "aquest any vetllem per no tenir mala sort".

A banda dels accidents, Juvanteny i Criado gaudeixen de 14 títols de la categoria 6x6 i dos premis de producció, guardons que reconeixen la bona tasca desenvolupada al llarg de la trentena d'edicions en què han participat. A més, Gil feia saber que el Camió dels somnis és l'únic camió del Dakar que ha corregut en tres continents diferents.

Edicions locals