Els alcaldes baixvallesans plantegen millorar el servei de transport públic a l'Hospital

El Consell d'Alcaldes també va proposar constituir una Taula de Participació Social que inclogui treballadors socials de cada municipi

Els alcaldes baixvallesans plantegen millorar el servei de transport públic a l'Hospital
Els alcaldes baixvallesans plantegen millorar el servei de transport públic a l'Hospital | Fundació Sanitària Mollet

La Llagosta

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) es va reunir el passat divendres a la Llagosta per posar sobre la taula els diferents reptes a abordar per millorar el servei que l’FSM, de la qual depèn l'Hospital de Mollet, ofereix als municipis de la seva àrea d’influència en el context del seu Pla Estratègic.

Concretament, es van plantejar quatre grans àmbits d'acció. Entre ells en destaca el de poder revisar i actualitzar el Pla de Mobilitat dels municipis de referència de l’FSM, creat ara fa 12 anys i que contempla els fluxos de transport públic entre els municipis amb els serveis de l'Hospital.  

L'objectiu de la revisió és "la de millorar el servei tenint en compte els nous fluxos d’atenció que presta l’FSM als ciutadans com són el Servei de Pediatria, el Servei de Rehabilitació o la localització de l’Hospital Sociosanitari al centre de la ciutat", expliquen fonts de la FSM.

Un dels altres aspectes plantejats va ser el de constituir una Taula de Participació Social que inclogui treballadors socials de cada municipi i de les institucions prestadores de serveis per exposar i coordinar millor la resposta dels diferents dispositius a les necessitats socials de cada localitat.

La reunió també va servir per analitzar la situació actual dels dispositius d’atenció urgent del territori d’acord amb l’administració per anticipar necessitats de servei a la població. Entre aquests, destaca  seguir garantint els correctes dispositius de la salut mental.

Per últim, el consell va abordar poder constituir una taula de participació dels alcaldes per la revisió del proper Pla Estratègic de l’FSM 2021-2025.

A la reunió hi van assistir Jaume Duran, director general de l’FSM; Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui; Josep Monràs, alcalde de Mollet; Casandra Garcia, 1a tinent d’alcalde de Parets; Òscar Sierra, alcalde de la Llagosta; Andreu Llargués, president de l’FSM; Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Marc Candela, alcalde de Martorelles; Luis Pintor, alcalde de Santa Maria de Martorelles; Carles Miquel, alcalde de Sant Fost, i Oriol Lozano, alcalde de Palau-solità i Plegamans.

Edicions locals