Oriol Prat i Núria Hospital són els més ràpids a La Neorural

Els dos corredors s'imposen a la cursa de muntanya de Santa Maria en un circuit exigent de 29 km i 2.000 metres de desnivell

Esports

Un dels moments de la sortida.
Un dels moments de la sortida. | Marcel Pla / La Neorural

Santa Maria de Martorelles

Oriol Prat i Núria Hospital van guanyar la 8a edició de La Neorural, de Santa Maria de Martorelles. La cursa de muntanya va comptar diumenge amb més de 200 corredors en un circuit exigent de 29 km i 2.000 metres de desnivell positiu per corriols i camins del Parc Natural de la Serralada Litoral. 

El campió masculí va imposar-se en un final ajustat de cursa. El grup dels millors va anar compacte fins que Oriol Prat i Àlex Cunillera van fer un canvi de ritme al tram final del circuit. El més fort finalment va ser Prat, que va guanyar amb un temps de 3 hores, 8 minuts i 57 segons i un marge de 15 segons amb el segon, Cunillera. El podi es va tancar amb Eduard Villalba, que va arribar dos minuts més tard. 

En categoria femenina, Núria Hospital va ser la més ràpida i va travessar la línia d'arribada en solitari amb un temps de 3 hores, 39 minuts i 8 segons. La segona classificada va ser Eva Montero, que va arribar gairebé dos minuts més tard que la guanyadora i tercera, Marta Muixí, a més de mitja hora.

Edicions locals