El grup japonès Towa Pharmaceutical compra la divisió de genèrics del grup Esteve

L'adquisició inclou la fàbrica que la companyia Esteve té a Martorelles

Economia

Martorelles

La multinacional japonesa Towa Pharmaceutical adquirirà el 100% de Pensa Investments S.L., la divisió de genèrics de la companyia farmacèutica Esteve, segons han anunciat les dues companyies aquest dilluns. El valor de l'operació de compra és de 320 milions d'euros en un sol pagament en efectiu i es preveu que l'adquisició es completi a finals de gener de 2020.

Amb l'adquisició Towa podrà subministrar medicaments genèrics a tot el món. Segons Itsuro Yoshida, president de Towa Pharmaceutical: "El nostre objectiu és construir una estructura global sòlida respectant i integrant sempre els recursos humans, la cultura i les tecnologies de cada part." 

Una declaració d'intencions que deixaria més tranquils als treballadors d'Esteve els quals havien manifestat en més d'una ocasió sentir-se preocupats per la seva situació durant el procés d'inversió que estava duent a terme la companyia.

Segons el CEO d'Esteve, Staffan Schüberg, Towa és "el soci ideal per desenvolupar tot el potencial de la divisió de genèrics d'Esteve". Staff també destaca que aquesta operació "ens permetrà focalitzar-nos en el nostre core business i accelerar la transformació d'Esteve en una companyia farmacèutica global especialitzada i innovadora".

Un any de negociacions

L'any 2018, en el marc del seu pla estratègic, Esteve va anunciar la seva intenció de concentrar el seu negoci en el producte propi i àrees de medicina especialitzada. Un plantejament que aixecava entre els treballadors les primeres inquietuds. Fonts del comitè de l'empresa van manifestar a aquest diari, la negativa de l'empresa  a signar un acord per mantenir les condicions laborals dels més de 600 treballadors de la planta de Martorelles: "No ens posem d’acord amb el manteniment de les condicions i dels llocs de treball. Nosaltres pensem que no hi haurà moviments, que serà  un canvi tranquil, però la gent està inquieta", confirmaven fonts del comitè al diari Som.

Una inquietud que  es calmava aquest mes de setembre, després que el Departament de Treball de la Generalitat es proposés, a petició de l'Ajuntament de Martorelles, mitjancer en les negociacions amb l'empresa: “El Departament ajudarà i treballarà conjuntament amb l’Ajuntament i el comitè per mantenir els llocs de treball amb els futurs propietaris i els drets que el comitè havia pactat amb la direcció dels laboratoris”, explica l'alcalde, Marc Candela.

Edicions locals