La Mitja Pirata destina els beneficis a La Roca Solidari

Com a novetat, enguany la participació en la cursa s'ha obert a tothom

Societat, Esports

La Mitja Pirata va comptar amb 139 atletes
La Mitja Pirata va comptar amb 139 atletes | La Roca Solidari

les Franqueses, Roca del Vallès, la

Diumenge va tenir lloc, al llarg del Passeig Fluvial, la sisena edició de La Mitja Pirata, una cursa prèvia a La Mitja que cada any s'havia celebrat, exclusivament, amb els socis del Club d'Atletisme A4elKM. Els atletes Marc Merino i la Carmen Martín es van proclamar guanyadors d'una carrera que, aquest any, com a novetat, s'ha obert a tothom, i ha comptat amb 139 corredors.

A més, per primera vegada, la cursa ha adoptat un to benèfic. Tots els beneficis de la cita han anat destinats al projecte de La Roca Solidari, l'associació roquerola formada per 11 persones que durant aquesta temporada treballen per a l'escolarització d'infants al centre educatiu Sare Bigi, situat al país africà de Gàmbia, una entitat que treballa de la mà de l'organització ITT Foundation, entre altres accions.

El club franquesí A4elKM va recaptar, diumenge, 544 euros per a La Roca Solidari, tot contribuint a les activitats que aquest any es duran a terme; entre altres, un viatge al país de Gàmbia, del 17 al 24 d'octubre, per dur a terme tasques de cooperació, com ara contribuir a la neteja de les platges i replantar vegetació, per exemple manglars, que afavoreixen l'estabilització del clima. "Enguany volem seguir treballant de la mateixa manera que ho fem cada any", afirma Joan Carles Tello, membre de La Roca Solidari, qui posa èmfasi en el fet que "conjuntament amb el projecte de l'AE Ramassà, aconseguirem fer de Gàmbia un país millor".

Edicions locals