"Tinc una limitació fent judo, però això em fa buscar sempre solucions"

El llagostenc Moisès Garcia assoleix el cinturó negre amb la millor nota, malgrat tenir un sol braç

Esports

"Tinc una limitació fent judo, però això em fa buscar sempre solucions"
"Tinc una limitació fent judo, però això em fa buscar sempre solucions"

La Llagosta

Moisès Garcia, de 16 anys i judoka de l'AE Karate-Judo la Llagosta, va obtenir a finals del 2019 el cinturó negre amb la nota més alta de la trentena d'esportistes que van presentar-se a l'examen de grau, que va tenir lloc al Pavelló Llars Mundet, de Barcelona. El jove llagostenc va assolir la màxima puntuació, malgrat només competir amb un sol braç.  

El llagostenc va néixer amb una malformació al braç dret, que limita la seva funcionalitat tot i que no ha estat cap impediment per practicar un esport com el judo des que té 4 anys. "Aconseguir el cinturó negre és una meta per a mi, la meva sensació és molt bona", explica Moisès Garcia, tot i que admet que té certes limitacions, que ha anat superant. "Tinc una limitació perquè no puc agafar amb la mà dreta. A més, tinc la màniga més llarga, no fins al mig braç on tinc el monyó, i això fa que als contraris els sigui més fàcil d'agafar-me. Tot i això, he de buscar solucions per no tenir aquest desavantatge", admet Garcia.

El judoka va comptar a l'examen amb un dels seus entrenadors, Joan Carles Cerrudo, que va substituir un altre monitor, Sergio Resurrección, que estava lesionat. "A dos dies de l'examen, Resurrección va patir una lesió i jo vaig haver d'ocupar el seu lloc. Tot i els nervis perquè una situació així trastoca els plans de qualsevol judoka, Moisès Garcia va fer un examen impressionant", explica Cerrudo. Tanmateix, un altre dels seus entrenadors, Sergi Pons, admet que des de petit van veure que era un exemple de superació. "Nosaltres tenim la sort que l'hem vist des de ben petit i fa coses extraordinàries per comptar amb un sol braç, que per a ell no ha estat cap impediment", comenta Pons.

Moisès Garcia es mostra enamorat d'aquest esport. "El judo em va captivar per l'educació d'aquest esport, el respecte amb la resta de persones i que mai infravalora ningú A més de tot això, és una disciplina esportiva que m'ajuda a superar-me", explica.

Edicions locals